Frontier Airlines Uçuşunda Yolcu Kedisini Tuvalette Yıkadı

Frontier Airlines Uçuşunda Yolcu Kedisini Tuvalette Yıkadı

Frontier Airlines’ın Charlotte–Philadelphia seferini gerçekleştiren uçağında, uçuş sırasında bir yolcunun kedisini ön tuvalette yıkaması üzerine kabin ekibi operasyon merkezine bilgi verdi. Yaşanan olayın ardından uçak içi veri bağlantı sistemi ACARS üzerinden yer operasyon birimine gönderilen mesajda, ön tuvaletin iniş sonrasında detaylı ve derinlemesine temizliğe alınması gerektiği bildirildi.

Kabin ekibi ACARS üzerinden bildirim yaptı

Kabin ekibinin yer operasyon birimine ilettiği teknik mesajda, uçağın ön tuvaleti için “deep clean” olarak belirtilen kapsamlı temizlik talebinde bulunuldu.

Ekip, operasyonel notun sonuna yaşanan aksaklık nedeniyle bir özür mesajı da ekledi.

Mesaj Flight Deck uygulamasına yansıdı

Kokpit ve kabin ekiplerinin yer birimleriyle anlık haberleşmesini sağlayan ACARS üzerinden iletilen mesaj trafiği, söz konusu kayıtları eş zamanlı olarak gösteren Flight Deck uygulamasına da yansıdı.(HSM)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir