featured

USAF, küresel taşımacılık için dünyanın en hızlı, en sürdürülebilir havayolunu devreye alacak

 

Yeşil havacılık söz konusunda mevcut projelerin çoğu, halihazırda var olan uçakları sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) kullanımına uyarlamak etrafında dönüyor. Çünkü SAF’a geçmek, sıfırdan bir şey geliştirmekten daha kolay ve hızlı. Boom şirketi, Overture ile emisyonsuz ilk büyük ticari uçağı üretmek istiyor. Bu, dünyanın en hızlı uçağı olmasının yanı sıra, mevcut uçakların ulaşabileceğinin iki katı olan süpersonik bir hızda 88’e kadar yolcu taşıyacak.

Her yere daha hızlı uçmak istediğimizi biliyoruz. Ancak bunu negatif karbon ayak izi olmadan yapmak istiyoruz. Sonuç olarak, son birkaç yılda süpersonik teknoloji bir patlama yaşıyor ve NASA, süpersonik uçuşların onaylanması için mevcut düzenlemeleri değiştirmeye kararlı. ABD ordusu da işin içinde ve dünya çapında hızlı nakliye hizmetleri için roket kullanmayı planlıyor. Ancak başka bir harika çözüm daha var: Boom Overture yolcu uçağı.

Boom Supersonic, inovasyon şubesi ABD Hava Kuvvetleri’nden (USAF) 60 milyon dolarlık bir destek aldı. Süpersonik havacılığın ABD ordusu için önemli olduğu anlaşılıyor. Overture ticari uçağı, Hava Kuvvetleri tarafından en hızlı küresel nakliye ve lojistik için kullanılabilir.

Havacılık şirketine göre, bu yeni finansal destek, özellikle tahrik sistemini geliştirme ve rüzgar tüneli testleri uçağın gelişimini hızlandıracak. Boom, Overture’u gelecek yıl üretmeye başlamak ve prototipi 2025 yılına kadar piyasaya sürmek istiyor. Ancak, ilk süpersonik uçuşların bu on yılın sonunda başlayacağını umarak, daha fazla test için birkaç yıl gerekecek.

Mach 1.7 hızı ve 4.250 deniz mili (7.866 km) menzili ile Overture, baştan itibaren tamamen SAF üzerinde çalışacak şekilde tasarlanan ve %100 sürdürülebilir kılan ilk süpersonik uçak olacak.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ usaf to deploy the worlds fastest most sustainable airliner for global transportation 6Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ usaf to deploy the worlds fastest most sustainable airliner for global transportation 5Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ usaf to deploy the worlds fastest most sustainable airliner for global transportation 2Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ usaf to deploy the worlds fastest most sustainable airliner for global transportation 3

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir