AEROFLOT'UN SÜPERJET UÇAĞI NEDEN YANDI…

Aeroflot Sukhoi Superjet 100 uçağı SU1492 uçuş numarasıyla Moskova-Murmansk kalkışı sonrasında kalkış meydanı olan Moskova Sheremetyevo havalimanına emergency iniş yaparken yandığını ve 42 kişinin öldüğü kaza ile ilgili geçenlerde yayınlanan videosunda uçak yere indikten sonra zıplayarak havalandığı ve belki 100 metre sonra tekrar piste vurduğu açıkça görülüyor.

Anlaşıldığı kadarı ile kalkışından 6 dakika sonra uçağa havada yıldırım isabet ediyor ve jeneratörleri devre dışı kalıyor. AC elektrik sistemi yok olunca sadece batarya gücüne kalıyorlar. Tabii ki  AC elektrik kaybı sonucu telsizle iletişim de (Squawk 7600-Radio Communications) kayboluyor.

Bu durumda pilot kalkış meydanı olan Sheremetyevo havalimanına geriye dönüş kararı veriyor. Kalkışından 28 dakika sonra iniş yapıyor.

İlk iniş denemesi başarısız olunca pass geçip tekrar inişe geliyor. Piste ilk temasında uçakta bir yangın görülmüyor. Piste temastan kısa süre sonra uçak zıplama yaparak yerden kesiliyor ve kısa süre sonra tekrar yere çarptığını ve bunun arkasından bir kere daha zıplayıp saniyeler sonra tekrar piste çarptığını görüyoruz.

Bu çarpma ile uçak sert iniş (hard landing) yapmış olmalı.

İkinci defa piste temas edildiğinde kuyruk piste sürtmeye ve kıvılcım çıkarmaya başlıyor. Bu sert inişte ana dikmeler bağlı oldukları kanatta çatlamaya sebep olmuş olmalı.

Kanattaki çatlaklardan sızan yakıt uçağın iniş hızı ile pülverize olarak kuyruğa doğru gidiyor ve kuyruk sürtünmesi nedeniyle oluşan kıvılcımlarla buluşunca yangın çıktığı görülebiliyor. Kanatlardan kaçan yakıt fazlalaşarak devam ediyor olmalı ki, yangın azalacağına daha da büyüyor.

Uçak durduğunda ön kapılarda açılan slideların yardımıyla yolcu tahliyesi başlıyor ama henüz itfaiye ortalıkta gözükmüyor. Havacılık medyasında itfaiyenin yangına geç müdahale etmesi oldukça fazla konuşuluyor. Sheremetyevo Havalimanı uçak daha inmeden her ihtimale karşı söndürme/kurtarma ekiplerinin pozisyon aldıklarını ve yangına müdahale başlama süresinin standart limitler içinde olduğunu, 26 personelin kurtarmaya katıldığını ve yangının 18 dakika içinde söndürüldüğünü söylüyor ama, uçaktaki 78 kişiden 41’i hayatını kaybediyor.

Nitekim, uçak durduktan sonra çekilen 3,24 dakikalık bir başka video görüntüsünde yangın tüm hızıyla devam ederken yolcuların slidelarla tahliyesinde itfaiye hala ortalıkta yok.

 

© AirlineHaber

Exit mobile version