C919, Singapur Havacılık Fuarı’nda İlk Kez Uçuş Gösterisi Gerçekleştirecek

C919, Singapur Havacılık Fuarı'nda İlk Kez Uçuş Gösterisi Gerçekleştirecek

Çin yapımı yolcu jeti C919, 20 – 25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Singapur Havacılık Fuarı’nda uçuş gösterileri gerçekleştirecek. Bu etkinlik, Asya’nın en önemli havacılık etkinliklerinden biri olarak biliniyor.

Changi Sergi Merkezi’nde düzenlenecek fuar, toplamda sekiz havacılık gösterisine ev sahipliği yapacak. Etkinlikte altı askeri uçak ve iki sivil ticari uçak modelinin gösterimleri yer alacak. Gösteriler, Hintli, Avustralyalı, Endonezyalı ve Güney Koreli ekiplerin uçuş performanslarını içerecek.

Singapur Airshow’un organizasyon sorumlusu Experia’nın Genel Müdürü Leck Chet Lam, uçuş performanslarının her zaman en ilgi çekici olay olduğunu belirtti. Pandemi nedeniyle önceki etkinliklerde sınırlı izleme olanağı tanındığını ancak bu sefer durumun farklı olacağını vurguladı.

Özellikle ticari uçak meraklıları, Airbus’un A350-1000 modeli ve Çin yapımı C919’u büyük bir ilgiyle bekliyor. C919, Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd (COMAC) tarafından geliştirilmiş olup, ilk ticari uçuşunu 28 Mayıs 2023 tarihinde Shanghai ile Beijing arasında gerçekleştirmişti.

31 Aralık 2023 itibarıyla, Çin havayolu şirketi China Eastern Airlines’ın C919 filosu 655 ticari hava yolculuğu yaparak yaklaşık 82 bin yolcu taşımış ve tam güvenlik içinde 2 bin 200 saatlik uçuş gerçekleştirmişti. Singapur Havacılık Fuarı’nda C919’un uçuş gösterileriyle birlikte bu modelin Asya’daki tanıtımı ve ilgi çekici performanslarına odaklanması bekleniyor.

Exit mobile version