ÜZERİNE ÇORBA DÖKÜLEN YOLCU TAZMİNAT ALDI

Asiana’nın Seul-Paris seferini yapan uçağında, kabin memuru sıcak çorba ikramı sırasında çaorbayı yolcunun üstüne dökmüş ve kadın yolcunun karın, kalça ve mahrem yerlerinde 3. derece yanıklar oluşmuştu.

17 Mart 2014 tarihinde Asiana ile Business Class’da seyahat eden yolcunun üzerine Noodle Soup (Erişte Çorbası) dökülmüştü. Eski bir model olan yolcu, Paris’e ulaşıncaya kadar buz, merhem ve ağrı kesici tabletlerle acısına dayanmak zorunda kaldığını bildirmişti. Eski model, birkaç operasyona rağmen yanık izlerinden kurtulamadı. Cilt nakli ameliyatlarından yıllar sonra bile tamamen iyileşemediğini söyleyen model, uçakta gerekli sağlık malzemelerinin bulunmamasından dolayı şikayetçi oldu. Olayı mahkemeye taşıdı ve 100,000£ tazminat talebinde bulundu.

Yolcu, mahkemedeki iddiasında eşi ile ilişkilerinin etkilendiğini ve hamile kalsa bile doğum yapma riskinin tehlikeli olacağını savundu.

Havayolu ise mahkemedeki savunmasında, yolcunun kaza ile tepsiye çarptığını ayrıca uçakta bulunan bir doktordan acil yardım aldığını ve bakım yapıldığını açıkladı.

Dava sonucunda Seoul Bölge Mahkemesi, geçtiğimiz Çarşamba günü Chang’in lehine karar verdi. Her iki tarafı dinledikten sonra, 4 yıl devam eden davayı sonuçlandırdı ve 104 bin dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Exit mobile version