Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus Su-34’ler Doğuda Düşürüldü!

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus Su-34'ler Doğuda Düşürüldü!

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, dün yaptığı açıklamada, ülkenin doğu yönünde Rusya’ya ait iki Su-34 model savaş uçağını başarılı bir şekilde düşürdüklerini duyurdu. Oleşçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Ukrayna’nın hava savunma yetenekleri konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, önceki gün Rus pilotların füzelerden kaçmayı başardığını ancak her zaman bu şekilde olmayacağını belirtti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, son 24 saat içinde Rus ordusuna karşı etkili bir direniş sergileyerek 43 çatışma yaşadı. “Tavriya” Operasyonel ve Stratejik Birliği Komutanı Oleksandr Tarnavskiy, Rus ordusunun bölgeye yönelik 45 hava saldırısı ve 81 insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini açıkladı. Bu çatışmalarda Avdiyivka yönündeki savunma hatları istikrar kazanırken, Rus saldırıları diğer bölgelerde başarısız oldu.

Bu gelişmelerle birlikte, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları durmuyor. Ayrıca, Rusya Savunma Bakanlığı, Washington’un savaş araçlarını Kiev’e teslim etmesinin ardından Ukrayna’nın elindeki Amerikan Abrams muharebe tanklarının imha edildiğini açıkladı.

Exit mobile version