Türkiye’nin ilk savaş uçağı için nefesler tutuldu

Türkiye’nin ilk savaş uçağı için nefesler tutuldu

Önceki yıllarda yurt dışından alınan, zaman zaman da temininde güçlükler yaşanan savunma sanayii ürünlerinin daha iyisini şimdi Türk savunma sanayii yapıyor. Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük savunma sanayii projesi olan Milli Muharip Uçak KAAN, 27 Aralık’ta Gök Vatan’da süzülecek. Böylece KAAN ile Türkiye 5. nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yerini alacak.

Türk savunma sanayii yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Milli Muharip Uçak KAAN’ı 27 Aralık’ta yapılması planlanan ilk uçuşuna hazırlıyor.

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI İLK UÇUŞUNA HAZIRLANIYOR

TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, 1 Mayıs’ta görücüye çıkmıştı. Aynı gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan, milli muharip uçağın adının artık KAAN olduğunu ve isim babasının da Devlet Bahçeli olduğunu duyurmuştu. Başkan Erdoğan’ın katıldığı törenle hangardan çıkan KAAN, taksi yaparak tüm dünyayı kendine hayran bırakmıştı.

Milli Muharip Uçak olarak adlandırılan Türkiye’nin yerli ve milli ilk savaş uçağı KAAN, Türk Hava Kuvvetleri için önemli bir güç çarpanı oluşturacak.

KAAN 27 ARALIK’TA GÖKLERDE OLACAK

TUSAŞ bünyesinde 6 bini mühendis 15 bin personel KAAN için çalışıyor. KAAN’ın statik testleri bitirildi. Uçuş bilgisayarı ve işlevsel iniş takımının entegrasyonu tamamlandı. Uçağın tüm statik ve sistem testleri tamamlanarak uçuşa elverişli hale getirildi. Milli muharip uçak KAAN’ın ilk uçuşunun 27 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

KAAN’IN ÖZELLİKLERİ NELER?

Türk Savunma Sanayii’nin yüz aklarından olan KAAN’ın özellikleri neler?

  • Yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük
  • Dahili silah yuvası
  • Yüksek manevra kabiliyeti
  • Artırılmış durumsal farkındalık
  • Sensör Füzyonu
  • Uzun harekat yarıçapı
  • Gelişmiş veri bağı kabiliyetleri
  • Yüksek hassasiyete sahip mühimmat atabilme kabiliyeti

TÜRK HAVA KUVVETLERİ’NE İLK TESLİMAT 2028’DE

2028 yılında 20 adet KAAN uçağı Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek.

Exit mobile version