TÜRKİYE DÜNYADA SİHA/İHA ÜRETEN 6 ÜLKEDEN BİRİ!

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun  TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, SİHA’larla ilgili  (silahlı insansız hava aracı) “Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA’lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları vardır. AKP Hükümeti, 2002’de seçim bildirgelerine, hükümet programlarına bakıldığında, adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına saygı iddiasıyla geldi. 15 yıl sonunda toma, dozer, SİHA iktidarına dönüştü. Bu iktidarın adı toma, dozer ve SİHA iktidarıdır.”  cümlelerle SİHA’lar yeniden gündem oldu. Tanrıkulu’nun bu açıklamasından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu’nun sözlerine ilişkin, “Bunu açık söyleyeyim anamuhalefet partisinin bu milletvekiline acilen çağırıp ağzının payını vermesi lazım” şeklinde açıklamada bulundu.


Peki gündem İHA/SİHA’lar iken Türkiye’de kaç  İHA/SİHA var,  kim üretiyor,  havada kaç saat kalabiliyor ve terörle mücadele ne kadar etkili oluyor?

Türkiye’de İHA’lar TUSAŞ, Baykar ve Vestel tarafından üretiliyor.

TUSAŞ: Ankalar (Anka Blok A, Anka Blok B, Anka S)

 

Baykar: TB2, Baykar Taktik İHa, Bayrak Mini İHA, Malazgirt Döner Kanat İHA

Vestel: Karayel

Kaç Saat Havada Kalabiliyor?

Anka Blok A ve Anka S 18 Saat, Anka Blok B 24 saat, Şimşek 45 dakika, Turna 90 dakika

Baykar TB2 ve Karayel 20 saatten fazla havada kalabiliyor.

İHA ve SİHA’ların Gerçekleştirdiği Uçuş Saati

En ufak parçasına kadar yerli ve milli sistemler için çalışan İHA/SİHA’lar bugüne kadar kümülatif 24500 saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

Türkiye’de Toplam Kaç Tane İHA var?

30 Bayraktar TB2, 10 Anka İHA ve 6 Adet kiralık Vestel Karayel İHA bulunuyor.

Exit mobile version