Türk Havacılığının Altın Çağı: Baykar TEBER Güdüm Kiti Atış Testiyle Zirveye Uçtu!

Türk Havacılığının Altın Çağı: Baykar TEBER Güdüm Kiti Atış Testiyle Zirveye Uçtu!

Türk havacılığı, Baykar tarafından geliştirilen TEBER Güdüm Kiti atış testiyle altın çağını yaşamaya devam ediyor. Baykar’ın gerçekleştirdiği atış testi, hedefi tam isabet vurarak büyük bir başarı elde etti. Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan tarafından geliştirilen TEBER Güdüm Kiti ile gerçekleştirilen test, Türk savunma sanayisinin gücünü bir kez daha kanıtladı.

Baykar, test sonucunu resmi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Paylaşımda, Türkiye’nin ilk milli insansız hava araçlarını üreten Baykar’ın Bayraktar AKINCI TİHA’sının 40 bin uçuş saatini başarıyla tamamladığı ve Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktığı belirtildi.

Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürüten Baykar, savunma ve havacılık sektöründe önemli bir yer edindi. Şirket, 2003 yılından itibaren tüm gelirlerinin %83’ünü ihracattan elde ederek Türkiye’nin ihracat şampiyonu oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023’te sektörün ihracat lideri olarak açıklanan Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Baykar, son yıllarda gelirlerinin %90’ından fazlasını ihracattan elde ederek Türkiye’nin savunma ve havacılık sektöründeki en önemli ihracatçılarından biri haline geldi.

Bayraktar AKINCI TİHA, milli havacılık irtifa rekoruna sahip olmasının yanı sıra 2023 yılında Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ı bir uçtan bir uca kat ederek Bakü’ye ulaşan ilk insansız hava aracı oldu. Ayrıca, 2022 yılında Efes Tatbikatı kapsamında Batman’dan kalkarak İzmir’deki hedefleri başarıyla vuran AKINCI TİHA, Türk savunma sanayisinin başarılarına bir yenisini ekledi.

Exit mobile version