THY’de Mortgage skandalı iddiası: Atılanlar var

THY’de Mortgage skandalı iddiası: Atılanlar var

“Eski Özelleştirme Dairesi Başkan Yardımcısı Yalçın Atlı, Türk Hava Yolları’ndan ödediklerinden daha fazla kira yardımı alarak Mortgage sistemiyle ev sahibi olanların olduğunu iddia etti.

Ekonomik zorluklarla boğuşan bir dönemde maaşlar ve ödemelerle gündeme gelen Türk Hava Yolları’nda (THY), yeni bir iddia ortaya atıldı.

TELE1’de Namık Koçak’ın sunduğu “Çürüme” adlı programa katılan eski Özelleştirme Dairesi Başkan Yardımcısı Yalçın Atlı, THY’den aldığı kira yardımının ödediği kiranın üzerinde olduğunu ve bu parayla ipotekli satış sistemi olan Mortgage aracılığıyla ev sahibi olanlar olduğunu ileri sürdü.

Atlı, “Bir arkadaşımla sabah konuştum. Bir müdürümüz aradı ve evin kirasının 500 dolardan 550 dolara çıktığını söyledi. Türk Hava Yolları, tamamını ödüyor ve 10 bin doları kira yardımı olarak veriyor. Ev kirasıyla birlikte Mortgage yapanlar da var. Bu paralar yurtdışında ortak hesaplara yatırılıyor. Yani bir şirket hesabı açıyorsunuz ve oraya paralar yatırılıyor. Sonra siz, müdür olarak, bu parayı çekiyorsunuz ve kira ödüyorsunuz. Bu konuda yakalanan ve işten çıkarılan insanlar da var” şeklinde konuştu.”

Exit mobile version