TAV'dan, çalışanlara psikososyal destek sunacak

TAV Havalimanları, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından çalışanlarına psikososyal destek sunmak üzere harekete geçti. Çalışan Sağlık Danışma Koordinasyon Merkezi’ni hizmete sunan TAV, ruh sağlığı uzmanlarıyla işbirliği yaparak çalışanlarına psikososyal destek sunacak. 

Şirket, soruşturmayla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından havalimanını kısa sürede yeniden operasyona açmıştı. Havalimanında işleyişin normale dönmesiyle de çalışanlara 1 Temmuz’da psikososyal destek çalışması başlatıldı. İlk etapta saldırıdan doğrudan etkilenen çalışanlara yönelik gerçekleştirilecek terapi, daha sonra TAV’ın tüm çalışanları ve yöneticilerini kapsayacak şekilde grup terapileri ile devam edecek.

Farklı kişi ve kurumların katkı sunduğu çalışmanın koordinasyonunda yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Aker, terör olayını yaşayan kişilerde çeşitli travmalar ortaya çıkabileceğini söyledi. Olayla ilgili görüntülerin tekrarlayıcı ve rahatsız edici biçimde akla gelmesi, odaklanma güçlükleri, unutkanlık gibi belirtilerinin de ortaya çıkabileceğini dile getiren Aker, geniş kitlelere yayılan ve toplumun güven duygusunu sarsıcı travmatik olaylarda toplumsal yapının yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.(Zaman)

Exit mobile version