TAV Havalimanlarından Yatırım Hamlesi. Kapasite Artışı ve Yeni Terminal İnşaatı İçin Yatırım Yapacak

TAV Havalimanlarından Yatırım Hamlesi. Kapasite Artışı ve Yeni Terminal İnşaatı İçin Yatırım Yapacak

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı’nda kapasite artışı ve yeni bir iç hatlar terminali inşa etmek üzere yatırım yapacak. Bugün düzenlenen törene Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Salih bin Nasır el Casır, Sivil Havacılık Otoritesi (GACA) Başkanı Abdülaziz el Duailej, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde ve Medine Havalimanı Genel Müdürü Sofiene Abdessalem gibi önemli isimler katıldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, yaptığı açıklamada, Kutsal Topraklar’ın giriş kapısı konumundaki Medine Havalimanı’nın kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Medine Havalimanı’nın, Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan ve TAV Havalimanları ile ortaklıklarıyla başarıyla işletildiğini ifade etti. Kaptan, önümüzdeki üç yıl içinde tamamlanacak yatırımla Medine’deki seyahat deneyimini geliştirmeyi ve yolculara daha iyi hizmet sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Medine Havalimanı, 2023 yılında Kovid-19 salgını nedeniyle seyahat kısıtlamalarının kalkmasının ardından 9,4 milyon yolcuya hizmet verdi. Bu rakam, önceki yıla göre yüzde 49 ve salgın öncesi döneme göre yüzde 12 artışa işaret ediyor.

Toplam 275 milyon dolarlık yatırım kapsamında, 40 bin metrekarelik yeni bir iç hatlar terminali inşa edilecek ve mevcut terminalin kapasitesi artırılarak sadece dış hatlara hizmet verecek şekilde yenilenecek. Ayrıca, bağlantı yolları ve otopark gibi altyapı çalışmaları da gerçekleştirilecek. Bu yatırımla birlikte, Medine Havalimanı’nın kapasitesi yaklaşık 18 milyon yolcuya ulaşacak.

TAV Havalimanları, Haziran 2012’de Medine’de operasyonlara başladı ve Nisan 2015’te yeni yolcu terminalini hizmete açtı. Havalimanı, yolcu değerlendirmelerine göre verilen Skytrax ödüllerinde “Orta Doğu’nun En İyi Havalimanı” unvanını kazandı.

Exit mobile version