Soğuk Savaş Sırrı mı Ufo mu?

Soğuk Savaş yılları, ABD ile SSCB’nin, müttefikleri ile birlikte, doğrudan bir çatışmaya girmemelerine rağmen, sürekli silahlandıkları yılları kapsar. Tarafların birbirlerine olan güvensizliği, inanılmaz bir silah yarışını başlatmıştı.
1950 yılında Teksas’taki Carswell Hava Üssü’nden havalanan American B-36 bombardıman uçağı gizli bir görevle Alaska’dan Teksas’a uçarken, Kanada’nın kuzeyinde İngiliz Kolombiyası yakınlarında yanarak düşmüştü. Uçuş ekibi atlamış, uçak da Pasifik’de sulara gömülmüştü. 14 Şubat’da düşen uçaktaki nükleer Mark IV bombaları bulunamadı.
Yıllar sonra, Kanada British Columbia eyaletinde dalış yapan Sean Smyrichinsky, deniz altında bir cisim buldu ve tartışmalar başladı. Bulduğu nükleer bomba mıydı?
Alaska sınırına yakın Pitt Adası açıklarında dalarken bombayı gören Smyrichinsky, kıyıya çıktığında arkadaşlarına “Gerçekten garip bir şey buldum, bence o bir UFO” diyerek şaka yaptığını aktardı.
BBC’ye konuşan Smyrichinsky, suyun altında gördüklerini “Çift kişilik bir yataktan daha büyüktü” sözleriyle anlattı.
Kanada Savunma Bakanlığı yetkilileri, nükleer bombanın 1950 yılında bölgede düşen ABD B-36 bombardıman uçağından kaybolan parçalardan biri olduğunu tahmin ediyor. Bombanın içinde herhangi bir nükleer madde olduğu sanılmıyor. Hükümet, incelemek üzere bombayı donanmaya gönderdi.
Smyrichinsky, British Columbia açıklarında deniz hıyarı için araştırma yapıyordu.

Exit mobile version