Ölen Yolcunun Ailesi Havayoluna Dava Açtı

93 yaşındaki yolcunun ailesi, Virgin America Havayolları’nı ölüme sebebiyet vermekle suçluyor. İddiaya göre; uçuş görevlisinin ihmalkarlığı nedeniyle yolcu uçuş sırasında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında 67 Yaşındaki Nicette Balukjian ve babası, bir aile toplantısına katılmak için Rhode Island’a gidiyorlardı. SanFrancisco’dan Boston’a yaklaşık beş saatlik bir uçuş yaptılar.
Kalkıştan yaklaşık üç saat sonra, yolcu Valdez kızını uyandırdı ve getirdiği tanktan oksijene ihtiyacı olduğunu söyledi. Valdez’in kalp pili ve ciddi tıbbi sorunları vardı.
Kadın, gece yarısı karanlığında baş üstü bölmesinden oksijen tüpünü çıkardı ve babasının burnuna taktı. Kabin memurları yardım etmek ister gibi görünseler de uçakta bir doktor olup olmadığını bile araştırıp soruşturmadılar.
Oksijen tüpüne bağladıktan yaklaşık 15 dakika sonra yolcu Valdez’in nefes alması durdu. Kızı Balukjian panik halindeydi. O sırada, bir uçuş görevlisi uçağın oksijen kaynağının kullanımını teklif etti ve aile için hekim çağırısında bulundu. Ama geç kalınmıştı.
Uçağın ön tarafına taşınan adama, bir tıp öğrencisi ve bazı uçuş görevlileri tarafından göğüs kompresyonları ve şok uygulandı. Fakat her şey bitmişti! Uçak yarım saat içinde Boston’a inmek üzereydi.
İnişten sonra baş sağlığı dileyen yolcular oldu ama pilot hiç görünmedi ve taziyede bulunmadı. Bekleyen bir ambulans bile yoktu.
Uçağın boşalmasından sonra, babasını kaybeden kadın, sağlık görevlileri gelene kadar ağlayarak beklemeye başladı.
Ailenin avukatı Michael Bracamontes, havayolunu ihmalkarlıkla suçluyor. Nicette Balukjian ve avukatı, havayolunun oksijen kullanmakta olan yaşlı bir yolcu için acil iniş politikasındaki değişik tutumu nedeniyle, 75.000 doları aşan tazminat talep ediyor.
 

Exit mobile version