İGA Havalimanı Basın Açıklaması! Kadri Samsunlu’nun yerine vekaleten Selahattin Bilgen atandı

İGA Havalimanı Basın Açıklaması! Kadri Samsunlu'nun yerine vekaleten Selahattin Bilgen atandı

İGA İstanbul Havalimanı’ndan ayrılan Kadri Samsunlunun yerine vekaleten Sayın Selahattin Bilgen atandı.

İGA’dan yapılan açıklamada:

’nın üst yönetimindeki görev değişikliği kararına istinaden bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Basın ve Kamuoyunun Dikkatine,

İGA İstanbul Havalimanı’nın üst yönetimindeki görev değişikliği kararına istinaden bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

2017 yılından bu yana İGA İstanbul Havalimanı’na başarıyla liderlik etmiş olan CEO’muz Sayın Kadri Samsunlu ile ortak şekilde yürüttüğümüz bir sürecin sonucunda yollarımızı ayırmaya karar verdiğimizi bildirmek isteriz. Kendisine İGA İstanbul Havalimanı’nın başarısına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

İGA İstanbul Havalimanı CEO’luk görevine, CFO’muz Sayın Selahattin Bilgen vekaleten atanmıştır.
İGA İstanbul Havalimanı olarak “küresel aktarma merkezi” konumumuzu her geçen gün güçlendirecek ve Türkiye’nin geleceği için değer üretmeye devam edeceğiz.

Basın ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.

Selahattin Bilgen Kimdir?

Selahattin Bilgen 1981 yılında doğmuştur. 2003’te Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamış, Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Ocak 2018 itibarıyla devam etmekte olan, İGA İstanbul Havalimanı bünyesinde kurulan şirketlerin Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) görevinin öncesinde, 2003 – 2018 yılları arasında Kurumsal Bankacılık, Kurumsal Finansman ve Proje Finansmanı gibi alanlarda çalışmış, Cengiz Holding Finans Koordinatörlüğü, Unicredit Türkiye Finansal Danışmanlık Yönetici Direktörlüğü, Yapı ve Kredi Bankası Kurumsal Proje Finansmanı Direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük tutarlı proje finansmanı ile finanse edilen İstanbul Havalimanı Projesinde, ilgili finansmanın sağlanmasında ve refinanse edilmesinde önemli görevler üstlenen Bilgen, 2022 yılında BMI Business School ve DataExpert tarafından “Türkiye’nin En Etkili 50 Finans Lideri” arasında gösterilmiş, ayrıca aynı yıl Business Life Dergisi’nin  “Türkiye’nin En Etkili Üst Düzey Yöneticileri” listesinde yer almıştır. İGA İstanbul Havalimanı ilgili grup şirketlerinin kuruluşu ve bu şirketlerin finans, bütçe, finansal raporlama ve planlama, gelirler, muhasebe, sözleşmeler yönetimi, vergi, sigorta gibi fonksiyonlardaki sistem ve süreçlerinin kurgulanması, faaliyetleri için hazır hale getirilmesi ve geliştirilerek sürdürülmesine liderlik yapmaktadır.

Exit mobile version