HAVELSAN, THY için Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörü’ne EASA Level D Sertifikası Aldı

HAVELSAN, THY için Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörü'ne EASA Level D Sertifikası Aldı

Türk Hava Yolları (THY) için geliştirilen Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörü (FFS), Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) Level D sertifikasını almaya hak kazandı. HAVELSAN, Türk savunma sanayisinin önde gelen simülatör üreticisi olarak bu başarıyı elde etti.

Şirket, THY için geliştirdiği Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörü ile EASA Level D sertifikasını alarak önemli bir adım attı. Bu, HAVELSAN’ın THY’nin toplam 11 A320 CEO/NEO ve Boeing 737 Max FFS ve FTD tedarikine yönelik sözleşme kapsamında üçüncü simülatörünü teslim ettiği ve 2024 yılında ilk EASA Level D sertifikasını aldığı anlamına geliyor.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, sertifikanın küresel hava yolu ve pilot eğitim endüstrisine Türk yapımı pilot eğitim ekipmanları sağlayabilme yeteneğini gösterdiğini belirtti. Nacar, “Bu sertifika ile 2024 yılının ilk A320 Tam Uçuş Simülatörünün EASA sertifikasını almasının heyecanını yaşıyoruz. Bu, Türk Hava Yolları ile simülatör eğitim altyapısının dünya standartlarını karşılaması konusundaki ortak kararlılığımızı simgeliyor.” dedi.

HAVELSAN, 2024 yılından itibaren hava yolları ve simülatör eğitim merkezlerine yönelik faaliyetlerini ve desteğini artıracağını açıklamıştı. Ayrıca, yılda 8 adede kadar tam uçuş simülatörü üretme yeteneğiyle birlikte, esnek yöntemlerle simülatör eğitim merkezi operasyonlarını genişletmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde HAVELSAN, Uluslararası Havacılık Eğitim Merkezi (IFTC) ile işbirliği sözleşmesi imzaladığını kamuoyuna duyurmuştu.

Exit mobile version