Gerçekleşmeyen uçuşlardan dolayı 500 bin yolcuya parası iade edildi

Gerçekleşmeyen-uçuşlardan-dolayı-500-bin-yolcuya-parası-iade-edildi

 

On altı büyük Avrupa havayolu, gerçekleşmeyen uçuşlar için yolculara verilen kuponları başka uçuşta kullanmak yerine parasını geri almak isteyen 500.000’den fazla uçuş kuponu için geri ödeme yaptı.

Havayolları, elinde kullanılmayan kuponları olan 2,5 milyondan fazla tüketiciyle iletişime geçtiklerini, bunlardan 500.000’den fazlasının kuponu değiştirmek değil parasını geri almak istediğini söyleyenlere paralarının iade edildiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada bunun tüketici haklarını koruma kapsamında şirketlerle yapılan görüşmeler ve işbirliğinin sonucu olduğu bildirildi.

Açııkamada Aegean Airlines, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Easyjet, Eurowings, Iberia, KLM, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, TAP, Vueling ve Wizz Air gibi havayolları ile 2021’denberi bu konuda iyi diyaloglar gerçekleştirildiği belirtilerek “Havayollarının taahhütlerin uygulanmasına ilişkin raporları, havayollarının geri ödeme biriktirme listelerinin büyük kısmını temizlediğini ve bir uçuş iptal edildiğinde tüketicileri hakları hakkında daha iyi bilgilendirmek için web sitelerini, e-postalarını ve diğer iletişimlerini uyarladığını gösteriyor” denildi.

Komisyon, tüketici ve yolcu haklarına uyulmasını sağlamak için durumun yakından izlenmeye devam edileceğini, bu arada Paket Seyahat Direktifi’nin yanı sıra COVID-19 krizinden çıkarılan dersleri dikkate alarak yolcu hakları kurallarının gözden geçirildiğini belirtiyor.

Exit mobile version