Gelecekte İki Tip Havayolu Kalacak

Dünyanın global bir köye dönüştüğünü ve gelecekte insanların daha çok seyahat edeceklerini söyleyen Emirates Türkiye Ülke Müdürü Bahar Birinci, “Gelecekte dünyada 2 tip havayolu kalacak; ya çok lüks ya çok ucuz olacak” dedi. Emirates’in büyüme planlarının hep akıllıca olduğunu dile getiren Birinci, “İnsanlar Emirates’te parasının hakkını alıyorlar” diye konuştu

2015 yılının ilk yarı sonuçlarına göre 1 milyar dolar net kar açıklayan, bu dönemde 25.7 milyon yolcuya ulaşan Emirates Grubu hızlı büyümesine devam ediyor. 242 adet geniş gövdeli uçağı ile 80 ülke ve 142 destinasyona uçuş gerçekleştiren Emirates’in Türkiye Müdürü Bahar Birinci ile konuştuk. Birinci, geleceğin seyahat trendleri, İstanbul’a yapılan yeni havalimanı ve Emirates’in çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.“YA ÇOK LÜKS YA ÇOK UCUZ”Havacılık sektörünü nasıl bir geleceğin beklediğini sorduğumuz Emirates Türkiye Ülke Müdürü Bahar Birinci, “Dünyada 2 tip hava yolu kalacak. Seyahat trendleri de bu şekilde oluşacak. Bir tanesi ucuz havayolları. ‘Gerekirse A’dan B’ye ayakta da giderim ama 25 dolara giderim’ diyenler ile bir de daha fazla para ödeyerek ödediği paranın karşılığını almak isteyenler. Bu tip havayolları seyahati keyfe dönüştürmek isteyenlerin havayolu olacak. Daha çok lüks isteyenler bu kulvarda yer alacak. Yani ya çok lüks ya çok ucuz olacak. Herkes seyahat edecek. İnsanlar 2016 yılında seyahat bütçelerini yüzde 16 oranında artıracak. Dünya bir global köy oldu. İnsanlar artık daha rahat seyahat ediyorlar” dedi.
“ÇOK PAHALI DEĞİLİZ AMA ÇOK UCUZ FİYATLARA DA DÜŞMEYİZ”
Emirates’in 1985 yılında kurulan bir havayolu olduğunu belirten Birinci, “Ben 23 yıldır bu şirketteyim ve gördüm ki bu kadar sürede hedeflerinden, standartlarından hiç sapmadı. Yakıt fiyatları artarken servisten veya yemekten keselim, koltukları daraltalım dediklerini hiç görmedim. Havacılık sektöründe trend yaratmış bir havayolu Emirates. Her koltuğunda eğlence sistemi ve ekran bulunan dünyadaki tek havayolu. 1 saatlik uçuşlarda bile var. Ekranlar gittikçe büyüyor. 2 bin kanalın üzerinde eğlence sistemi bulunuyor. Emirates’in bir diğer farkı, genelde havayolları kendi bulundukları ülkeden kabin elemanı seçerler. Oysa Emirates, Dubai merkezli olduğu için bünyesinde her ülkeden kabin ekibi var. Her uçakta 8 farklı dil konuşulabiliyor. Hiçbir şeye rağmen servisten ödün vermiyor. Bazen verdiğimiz servis kalitesinden dolayı çok pahalı olduğumuz düşünülüyor ama gerçek öyle değil. Rakiplerimizden daha pahalı değiliz ama rakiplerimizin düştüğü çok ucuz fiyatlara da düşmeyiz. Çünkü bizim ürünümüz pahalı. İnsanlar Emirates’te parasının hakkını alıyorlar” diye konuştu.
“MALDİVLER, EMIRATES İLE BU NOKTAYA GELDİ”
Emirates’in büyüme planlarının hep akıllıca olduğunu söyleyen Bahar Birinci, şunları dile getirdi: “Maldivler’in bugün bu noktaya gelmesini sağlayan Emirates Havayolları’dır. Bugün geldiği nokta ortada. Emirates büyüme planlarında ülkeler arasındaki anlaşmalara çok bağlı. Dünyada daha girilmemiş küçük yerler vardır. Mesela Çin’de küçük ama nüfusu yüksek bir nokta varsa Emirates o nüfusun potansiyelini görür ve onlara hizmet vermek ister.”
“SABİHA GÖKÇEN’E UÇMAYA BAŞLADIK”
Atatürk Havalimanı’nın ardından 15 Aralık’tan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen’den her gün uçmaya başladıklarını söyleyen Birinci, “Airbus 330’lar ile uçuyoruz. Şu anda Sabiha Gökçen’e inen en büyük geniş gövdeli uçak bizimki. Mart sonunda yine Boing 777’ler ile uçacağız. Sabiha Gökçen’de de kendi lounge’ımızı açtık. Hiçbir ürün farkı yaşatmıyoruz” dedi.
“HAVAYOLU PARA KAZANIYORSA UÇAR”
İstanbul’a yapılan 3. havalimanını dört gözle beklediklerini ifade eden Bahar Birinci, şunları kaydetti: “2018 bana göre yarın. Turizm ve havacılık sektörü moda gibidir. Mesela benim için 2016 bitti. Şu ana kadar ortada bir şey yok. Yeşilköy ihtimali ortadan kalkınca tabii ki biz de yeni havalimanına gideceğiz. Yeni havalimanında fiyatların uzun soluklu belirlenmesi lazım. Uzun soluklu para kazanmak hedeflenmeli ve kimse kaçırılmamalıdır. Bir havayolu bir noktaya eğer para kazanıyorsa uçar. Para kazanamıyorsa uçmaz.”(Turizmdebusabah)
Exit mobile version