FedEx Avrupa’da 6300 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu

fedex

FedEx (Federal Express), TNT Express ile ağ entegrasyonunu tamamlamaya yaklaştığı ve kıtada iki hava ağı üssü kurduğu için, Avrupa’da toplam 6.300 çalışanı işten çıkarmayı planlıyor .

2016 yılında Avrupa Komisyonu (EC), FedEx’in Avrupa genişleme planlarının bir parçası olarak, kargo taşımacılığında uzmanlaşan Avrupalı ​​operatör TNT’yi FedEx’in satın almasını onayladı.

Şirketler o zamandan beri Bilişim Teknoloji (BT) sistemlerini, hava, karayolu ve yer ağlarının önemli kısımlarını entegre ettiler.

FedEx ve TNT hava ağlarının fiziksel entegrasyonunun ardından, FedEx, Avrupa’da bir çift merkez hava ağı modeli kuracak ve Paris CDG ana merkez olarak hizmet verecek, Belçika Liège ikincil merkez olacak. FedEx şu anda Paris ve Liège’deki iki ana merkezden iki çift hava ağını işletiyor.

Şirket yaptığı açıklamada, ABD’deki çift merkezli ağın on yıllardır evrensel merkez olarak Memphis Int’l ve ikincil merkez olarak Indianapolis Int’l ile kanıtlandığını söyledi . FedEx Avrupa Baş İşletme Sorumlusu Dave Canavan şunları söyledi: “Çift merkezli bir modele geçmek bizim için rekabet gücümüzü artırmak, esneklik sağlamak ve büyüme fırsatlarımızı geliştirmek için avantajdır”

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Avrupa’daki zayıf satışlar, TNT biriminde yavaş büyümeye yol açtı ve FedEx ile anlaşması üzerinde baskı oluşturdu. FedEx, 2023 mali yılına kadar 300 milyon ila 575 milyon dolar arasında kıdem tazminatı ödemeyi beklediğini, Reuters bildirdi.

Belçika basını, planlanan yeniden yapılanma ölçeğinin, Liège havaalanı yönetimi de dahil olmak üzere, FedEx’in ortaklarını şaşırttığını bildirdi. FedEx’in işi, şu anda Liège’de taşınan tüm yüklerin neredeyse yarısını oluşturuyor. Liège üzerindeki yük trafiğinin kademeli olarak% 70 oranında küçülmesi bekleniyor. Buradaki uçak sayısının 40’tan 15’e düşmesi muhtemel, ancak gece uçuşları üzerindeki etkisi henüz net değil. Liège’deki 1.532 çalışandan 671’inin, kalan 861 personel için de yeni çalışma saatleri ve çalışma programlarıyla işini kaybetmesi bekleniyor.

Liège Havaalanı Genel Müdürü Luc Partoune, “FedEx’in önceden herhangi bir danışma yapmadan, faaliyetlerini yeniden yapılandırmaya ve Liège’i ikincil bir merkez olarak konumlandırmaya karar vermesine şaşırdık,” dedi. Havaalanının, yeniden yapılanmanın gerekçesini ve operasyonel sonuçlarını daha iyi anlamak için FedEx yönetimi ile görüşeceğini söyledi.

Exit mobile version