F-16 Savaş Similatörü

Falcon BMS F-16 Savaş Simülatörü ile bilgisayarda, F-16 ile gerçekten uçuluyormuş hissi veren simülatör uçuşları yapılıyor.

Halen Türkiye’de havacılığa meraklı, üye sayısı 20.000 (yirmi bin) civarındaki büyük bir grubun üyeleri forum kurmuşlar. Yapılacak uçuş görevlerini önceden planlıyorlar. Forumun değişik şehirlerde oturan üyeleri email ortamında istedikleri hava meydanın park yerinde veya havada buluşup F-16 uçaklarıyla filolarda yapılan uçuşların bire bir benzeri uçuşlar yapıyorlar.
Aşağıda seyredeceğiniz videoda, ayni meydanın park yerinde buluşan iki sanal F-16 pilotu, piste girip kolda kalkış yapıyorlar. Havada tanker uçağıyla buluşup yakıt ikmali yapıyor, muhasım bir uçakla karşılaşınca flare atarak hava muharebesine giriyor.
Videoda, F-16 pilotunun delta kanatlı bir uçağa füzeyi fırlatışını ve uçağı düşürüşünü, takiben yer hedeflerine taarruz ve tahrip edişini izleyebiliyorsunuz.
https://youtu.be/niuSvqHTF3E
Kaynakça: İrfan Sarp
İrfan Sarp; 1954 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden, 1956’da Hava Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra pilotaj eğitimini ABD ‘de tamamlamıştır. 1979’da Tuğgeneral, 1983’de Tümgeneral olmuş, 1987’de emekliye ayrılmıştır.
 

Exit mobile version