Çin uçağı Endonezyalı şirketle ilk uçuşunu yaptı

Çin

Endonezyalı TransNusa Havayolları ilk COMAC ARJ-21 uçağını Endonezya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (DGCA) hava operatörü sertifikası aldıktan sonra resmi olarak ticari işletmeye aldığını ve Jakarta’dan Bali’ye ilk uçuşunu tamamladığını duyurdu.

ARJ-21 uçağı COMAC tarafından geliştirilen kısa ve orta menzilli bir turbofan bölgesel uçak olup, konfigürasyona bağlı olarak 2,225-3,700 kilometre uçuş menziline sahip.

COMAC’a göre, yüksek sıcaklıklarda ve çapraz rüzgar direncinde iyi performans gösteriyor ve Endonezya’nın iklim ve coğrafi çalışma ortamına uygun. Uçak, Honeywell Uçuş Kontrol Sistemi ve Collins Aerospace Aviyonik Sistemi ile iki GE CF34-10A motorundan güç alıyor.

Bugüne kadar 100’den fazla ARJ-21 uçağı teslim edildi ve operasyon 200.000 kümülatif uçuş saatini aştı.

TransNusa CEO’su Bernard Francis konuyla ilgili olarak açıklamasında: “Endonezya Turizm Bakanlığı’nın turizm sektöründeki ekonomik büyümeyi destekleyerek Endonezya’ya turist çekmek amacıyla başlattığı turizm tanıtım programına tam destek veriyoruz. Bu girişime verdiğimiz desteğin bir parçası olarak, Güney Doğu Asya pazarı için doğru seçim olan ve iyimser konfigürasyonuyla pazar talebine uyan ARJ-21-700 uçağını tanıtıyoruz. ARJ-21 uçağının Endonezya ve Güneydoğu Asya’da hızla gelişen havacılık pazarına uyum sağlayabileceğine ve yolculara yüksek kaliteli hava yolculuğu seçenekleri sunabileceğine inanıyoruz. ”

COMAC Başkan Yardımcısı ve CFO’su Wu Yongliang, “TransNusa ve CALC’a duydukları güven için içtenlikle teşekkür ediyoruz. Bu ilk ticari uçuş, Endonezya pazarında faaliyet gösteren ARJ-21 uçağının “yeni yolculuğunun” resmi başlangıcını işaret ediyor. COMAC, yolculara daha konforlu bir hava deneyimi sunmak ve Endonezya’nın hava taşımacılığı ağına ve pazar gelişimine katkıda bulunmak için TransNusa ile yakın işbirliği yaparak operasyonel ve hizmet desteği konusunda elinden geleni yapacaktır.”

Exit mobile version