China Eastern Airlines, Türk Hava Yolları ile rekabet edecek! Yeniden İstanbul uçuşları başlıyor

Airlines

Çinli havayolu China Eastern Airlines, 28 Eylül’de Şanghay’dan İstanbul’a uçmaya başlayacak . Hat , Airbus A330-200 ile haftada üç kez işletilecek .

China Eastern Airlines, İstanbul-Şanghay hattında Türk Hava Yolları ile doğrudan rekabet edecek. Türk havayolu şirketi, yaklaşık üç yıllık bir aradan sonra bu yıl Ocak ayında bu rotadaki uçuşlarına yeniden başladı ve Boeing 777-300ER uçaklarıyla günde bir kez uçuyor.

İstanbul, China Eastern Airlines’ın Avrupa’daki onuncu destinasyonu olacak. Şirketin uçakları şu anda düzenli olarak Londra-Heathrow ve Gatwick, Paris-CDG, Amsterdam, Madrid, Roma, Frankfurt, Moskova-Sheremetyevo ve St. Petersburg’a iniyor. Kovid-19 salgınının yayılmasından önce China Eastern Airlines da Çin’den uçuyordu. Düzenli olarak Şangay’dan Prag’a (haftada beş kez A330).

China Eastern Airlines’ın gelişi İstanbul Havalimanı için önemli. Havalimanı yönetimi, taşıyıcı portföyünü daha fazla çeşitlendirmek için diğer havayollarını da cezbetmeye çalışıyor. Bu faaliyetler esas olarak Asya’ya yönelik olup Çin ve Hindistan’a odaklanmakta.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version