ÇELİK İŞ TEKNİK A.Ş NİN GENELGESİNİ İPTAL ETTİRDİ-TOPLU SÖZLEŞME BAŞLIYOR

Bilindiği üzere Teknik A.Ş gördüğü lüzum üzerine 20.01.2016 tarihinde Teknisyen İş grupları ile ilgili tek taraflı bir düzenleme yapmış ve bu düzenleme,Çelik İş tarafından uygun görülmemişti. Çelik İş in tek taraflı yapılan bu genelgeden vazgeçilmesi isteğini Teknik A.Ş yönetimi kabul etmemiş ve konu mahkemeye yansımıştı.
Çelik İş ve Teknik A.Ş arasında 14.İş mahkemesinde görülen duruşmalardan sonra mahkeme 29.05.2018 tarihinde (bugün) Teknik A.Ş tarafından tek taraflı olarak düzenlenen ve genelge olarak dağıtımı yapılan düzenlemeyi iptaline karar vermiştir.
——————–
Çelik İş ve Teknik A.Ş  toplu iş sözleşme çalışmalarına 30.05.2018 (yarın) başlıyor. Teknik A.Ş nin toplu iş sözleşmesi 1 Temmuz 2018 den itibaren geçerli olacak.
Teknik A.Ş de sendika tarafından istenilen,ücretlerde ki yükseliş,iş gruplarına göre değişkenlik arz ediyor.
Şöyle ki;
İlk altı ay herkese %14 zammın yanı sıra 1-3-4-10.0 no lu iş gruplarına seyyanen rakamlar yer alıyor ( bu seyyanen uygulanan rakamlar,o gruplar için ekstra iyileştirmeler için yapılır) Sosyal yardımların, 615 TL’den 900 olması isteniyor. (brüt)
İkinci altı aylık dönemde ise tüm iş gruplarına birlikte %10
Üçüncü altı aylık dilimde ise tüm iş gruplarına enflasyon+1 puan  Dördüncü altı aylık dilimde ise enflasyon+2 puan zam Çelik İş in istek taslağında yer alıyor.
Çelik İş işverene verdiği sözleşme taslağını 2 sene üzerine düzenlemiş. Teknik A.Ş ve Çelik İş anlaşarak sözleşme süresini  3 seneden 2 seneye düşürürlerse ne ala… Aksi takdirde 3. sene geldiğinde çok zor duruma düşülür.   
TL’nin değer kaybı sürdüğü müddetçe,taslakta yayınlanan bu rakamların yetersiz kalacağını düşünüyorum. Birde bu taslakta işveren tarafından istenecek indirimler söz konusu olduğunda (ki olacaktır) kabul edilemez duruma gelinir.
Aslına bakacak olursanız, istenilen yüzde değerlerin yanına, 1-3-4 ve 10.0 gruplarına yapılması planlanan seyyanen zamlar herkese yapılmalıydı.  Bir sözleşmede, yüzdeli artışların yanı sıra seyyanen alacağı rakamsal artışlar çok daha cazip olmakta.
Her zaman kafama takılan Enflasyon farkları için bir şeyler yazmakta fayda var. Ülkemizde ki enflasyon rakamları her nedense hükümet tarafından bilhassa düşük açıklanıyor. Bu düşük açıklanan enflasyon rakamları, hiç bir zaman çarşıda,pazarda ve alışverişte karsılaşılan enflasyonu tutmuyor. Bu enflasyon + puan verileceğine yüzdeli zamlara devam edilse şeklinde istek yapılsa idi  çok daha iyi olurdu.
 
İŞTE TEKNİK A.Ş İLE ÇELİK İŞ İ KARSI KARSIYA GETİRİP MAHKEMELİK OLUNAN O  GENELGE
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ res1
 
 
 
 
 

Exit mobile version