ÇEKİN ELİNİZİ TEC ÇALIŞANLARINDAN

Sevgili Sefa bey
Bizler TEC personeliyiz bizlerinde bilindiği gibi sendikal sürecimiz devam ediyor ve bizler tercihimizi yaptık birleşik metal iş e üyeliğimizi gerçekleştirdik taa ki 3 gün öncesine kadar gelen baskı ve tehdit ile toplam 237 arkadaşımızı Çelik iş e üye yaptılar bizler kendi hür irademiz ile sendikamızı belirlemek istiyoruz
TT deki arkadaşların durumu ortada bu yapılan insani suçu durduracak bir mekanizma arıyoruz.yeni arkadaşların gelecek kaygısı gittikçe arttı .Bu ortamda çok önemli olan işimiz kalite ve insan faktörü olarak etkilenmekte sizlerden destek rica ediyoruz
Sevgili okurlarımız; 
Biraz önce TEC (Turkish Engine Center) çalışanlarından bir mail aldım. Gördüğünüz üzere yardım talep ediyorlar. Tabii ki hemen iletişime geçtim ve konuyu araştırdım. TEC çalışanlarının Hava-İş sendikası tarafından yapılmış olan son toplu iş sözleşmesi 30 Haziranda bitiyormuş. Yeni Süreç 1 Temmuz itibari ile başlayacak. Bu nedenle Metal İş kolundaki  Çelik -İş ve Birleşik Metal çoğunluğu sağlayıp Toplu iş sözleşmesini yapabilmek için yetki peşindeler.
Bir çok çalışan daha önce  Birleşik Metal i seçmesine rağmen yukarılardan gelen baskı ile Çelik İş’e geçmeye başlamışlar. İşverenin bir takım tetikçileri ikna turlarına başlamış.
Mevcut durumda 240 civarı çalışanın olduğu bu şirkette,geçen hafta salı gününe kadar 237 kişi Birleşik Metal’e üye olmasına rağmen iki üç gün içinde bu sayı 14 e kadar düşmüş.  Kısaca bir kaç gün içinde yapılan baskı neticesinde çalışanlar Çelik İş üyesi olmuşlar. Kısaca yarın son günmüş. Bu baskı ile üye edilenler yarın akşama kadar Çelik İş te kalırlarsa Çelik İş bir kez daha zaferini ilan edecek.
Bu çalışanlara yarın baskı yapılmazsa zaten kendi rızaları ile üye oldukları Birleşik Metal’e geçebilirler.
Teknik A.Ş de yaşananları çok iyi takip ettiklerini söyleyen çalışanlar Çelik İş ten olan memnuniyetsizliğin aynısını kendilerinde de yaşayacağını düşünüyorlar.
Bildiğiniz üzere TEC, %51 Pratt Whitney,%49 THY ortaklığı ve başlarında ki genel müdürü Amerikalı. Tabii ki bu Amerikalı olanlara bir anlam veremiyordur. Nasıl bir yere gelmişim ben diye düşünüyordur.
Sevgili THY yönetimi; Hava-İş in eski yönetimini yine aynı sistem ile yıkıp yerine kendi sendika yönetiminizi getirdiniz. Teknik A.Ş de Çelik İş için inanılmaz bir savaş verdiniz ve Çelik İş i kazandırdınız.  Bu sefer bırakın çalışanlar, Anayasanın kendilerine verdiği hak ile kendi özgür iradesi ile sendikasını seçsin. Bir iş yerinizde de farklı bir sendika ile çalışın. İnsanlar iki sendika arasındaki farkı gözlemleyebilsin. Sonuçta sendikalara parayı çalışanlar veriyor. Siz çekilin kenara çalışanlar kimi seçtiyse onlarla pazarlık yapın.
Teknik A.Ş de yaşananları biliyorlar. TEC Çalışanları Teknik A.Ş yaşananların aynısının kendilerinde de yaşanacağından emin. Birleşik Metal de Çelik İş te bu ülkenin legal sendikaları. Bırakın insanları neyi seçerse seçsin ve yarın pişmanlık duymadan çalışsınlar. Kısaca; Düşün yakalarından
Sevgili TEC çalışanları; Anayasal hakkınız gereği istediğiniz sendikaya üye olabilirsiniz. Baskı yaptılar ondan bu sendikayı seçtim demek size yakışmaz. İstediğiniz sendikaya üye olmak sizin Anayasal hakkınız bunu bilin..
Kısaca; Dik durun be kardeşim DİK…
 
 

Exit mobile version