BRITISH AIRWAYS'DEN GADDARLIK ÖRNEĞİ

Karayipler’de rüya gibi bir tatil için program yaptı ama hiç ummadığı bir durumla karşılaştı, ilerlemiş bir beyin tümörü!
Beyinin sol yanındaki tümör tanısı uçmayı imkansız kılıyordu.
Londra- Bethnal Green bölgesinde yaşayan 32 Yaşındaki Jahmila Kelly en iyi arkadaşı  Sheriese Scott ile birlikte St Lucia’ya 2 haftalık bir gezi rezervasyonu yaptı, uçuş  Londra Gatwick’den 17 Mart tarihindeydi.
Saint Lucia, son yıllarda Karayip adaları arasında en çok ilgi çekenlerden. Palmiyelerle süslü plajları, görkemli Piton Dağları, sayısız şelalelerle dolu yağmur ormanları, dünyanın her yanından turistleri bu küçük ve denizin koynunda saklı ada ülkesine çekiyor.
Ama geçen ay kötü haberle sarsıldı.
Hayatını kurtaracak ameliyat Mart’ın 4’deydi yani tatilinden sadece 1 hafta önce.
Imperial Otelleri ile rezervasyonu yapan acenta  ertelemenin veya iadenin mümkün olmadığını bildirdi.
İkisinden birinin annesi, Netflights.com adındaki online seyahat acentesi aracılığıyla tatil rezervasyonunu yapmış, British Airways uçuşları için 770 £(Pound)  ve Karayip Adasındaki otel için 1,500 £ ödemişti.
Beyin tümörü teşhisi konduktan sonra , iyi huylu bir tümör olduğu söylendi ama bir gözü görme yeteneğini kaybedebilirdi.
Hemen acentayı arayarak erteleme talebinde bulundu. Seyahati tamamen iptal etmek istemediğini ama yıl içinde operasyondan kurtulduktan sonraki bir tarihe erteleme istedi .
Gözün arkasındaki optik sinir çok önemliydi. Ama British’in geri dönüş uçuşları geri alınamıyor ve tamamen iade olamıyordu. Şirket politikasına göre eğer ölürse  iade edilebilirdi.
Tanı Ocak ayında konmuştu ve hemen acentaya durum bildirilmişti, her şey saçma sapandı.
Sonunda Netflight yardım etmeyi kabul etti, Kelly ile BA arasında orta yolu arıyordu ama  BA oralı değildi.
İki taraf arasında yazışmalar başladı ve durum karmaşık bir hal aldı.
Kelly MailOnline haber ajansına; British Airways’e ve acentaya  gönderdiği mail’leri ve onlardan gelen cevapları tek tek gösterdi.
Aldığı yanıtlar; web rezervasyonlarının tümünün iade edilemeyeceği, havayollarının  kuralları olduğu ve vergi iadesi olduğu gibi konulardı.
Kelly seyahat endüstrisinin müşterilere yardım yönlü çalışması gerektiğini söyledi.
Durumdan utanç duyduğunu belirten Kelly şöyle sürdürdü konuşmasını:
-Bu iğrenç, bu insanlık dışı, ben parayı istemedim, sadece uçuşların ertelenmesini istedim, ameliyattan sonra iyileşme süresi içinde gidebilirdim ama hiç yardımcı olmadılar, bu çok yanlış!
 

Exit mobile version