Boeing’in ölü bulunan eski çalışanının ifadesi ortaya çıktı: ‘Şirket sayısız defa yasaları ihlal etti ‘

Boeing'in ölü bulunan eski çalışanının ifadesi ortaya çıktı: 'Şirket sayısız defa yasaları ihlal etti '

Eski Boeing çalışanı John Barnett’in ölümünden kısa bir süre önce verdiği ifadesi, şirketi çeşitli Amerikan yasalarını ihlal etmekle suçladı. Barnett, Boeing’in 787 model yolcu uçaklarının kalite denetimlerini kötüleştirmeye çalıştığını iddia etti. Ancak, 62 yaşındaki Barnett, ifade verdiği iki gün sonra “silahla kendini yaralayarak” öldü.

Boeing, Barnett’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, şirketin gündeme getirilen sorunları değerlendirdiğini ve çözdüğünü savundu. Özellikle 737 Max tipi uçağın kalkışından kısa bir süre sonra kullanılmayan bir kapının düşmesi gibi güvenlik endişeleri, şirketin güvenlik standartlarını tartışmaya açmıştı.

Barnett’in ifade metni, Boeing’deki kalite sorunlarına dair detayları içeriyordu ve 140 sayfayı aşıyordu. Barnett’in iddiaları genellikle 2010’dan sonra üretime başlayan 787 Dreamliner uçağıyla ilgiliydi.

Boeing’in bu iddialara yanıtı, şirketin Barnett’in emekli olduğu 2017 yılına kadar ve sonrasında gündeme getirilen kalite sorunlarını değerlendirdiğini ve çözdüğünü belirtti. Ancak, davanın devam edeceği ve Barnett’in ailesinin bu davayı sürdüreceği belirtiliyor.

Exit mobile version