Boeing 727 Acil İnişte İniş Takımı Çöktü

Boeing 727 Acil İnişte İniş Takımı Çöktü

Yetkililerden alınan bilgilere göre olay, Aerosucre Havayolları’na ait kargo uçağının yaşanan teknik bir durum nedeniyle havalimanına acil dönüş yapmak zorunda kalmasının ardından meydana geldi. Uçağın inişi sırasında iniş takımlarında arıza oluştu ve iniş takımları pist üzerinde çöktü.

Nedenler Soruşturma Aşamasında

İlk acil durumun ve iniş takımı arızasının kesin nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili teknik inceleme ve resmi soruşturma sürecinin başlatıldığı bildirildi. Havacılık otoriteleri, kazaya yol açan faktörlerin detaylı şekilde analiz edileceğini açıkladı.

İniş esnasında havalimanı itfaiye ekipleri ile yer hizmetleri personelinin koordineli ve hızlı müdahalesi sayesinde olası daha büyük bir riskin önüne geçildi. Yetkililer, uçakta bulunan mürettebat üyeleri arasında herhangi bir yaralanma yaşanmadığını özellikle vurguladı.

Havalimanı Geçici Olarak Kapatıldı

Kolombiya Sivil Havacılık Otoritesi (Aerocivil), olayın ardından güvenlik önlemleri kapsamında Ernesto Cortissoz Uluslararası Havalimanı’nın geçici olarak kapatıldığını doğruladı.

Aerocivil tarafından yapılan açıklamada, “Etkilenen pist ışıkları da dahil olmak üzere havalimanı altyapısında meydana gelmiş olabilecek hasarların incelenmesi amacıyla Ernesto Cortissoz Uluslararası Havalimanı geçici olarak kapalı kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, pistte yapısal bir hasar olup olmadığının değerlendirilmesi ve arızalanan aydınlatma sistemlerinin onarılmasının ardından havalimanının yeniden uçuş trafiğine açılacağını bildirdi.

Exit mobile version