An-225 pilotu: Uçağın vurulmasında Antonov yönetimi sorumlu

An-225-pilotu

 

An-225 pilotu, NATO’nun Antonov yönetime Rusya’nın işgalinden haftalar önce uçağın başka bir yere kaçırılmasını tavsiye ettiğini iddia ediyor.

An-225 pilotu, dünyanın en büyük uçağının imhası hakkında konuştu. Binbaşı Dmytro Antonov, 18 Mart’ta YouTube’da bir video yayınlayarak Antonov yönetimini NATO’nun yaklaşmakta olan Rus istilayla ilgili uyarılarını görmezden gelmekle suçladı. Bu pilotun soyadı Antonov yani, An-225’i üreten ve işleten şirketle aynı isim.

Binbaşı Antonov şöyle diyor (Rusça’dan İngilizce’ye çevrilmiş) :

“Uçağın herhangi bir yere nakledilmesi yönünde bir karar yoktu. Rzeszow’a veya Leipzig’e uçulabilirdi. Neden Leipzig? Çünkü 26 Ocak’ta NATO, Almanya’daki Antonov Logistics aracılığıyla yönetime tüm uçaklarımızın yer değiştirmesi için bir çağrı yapıldı. Uçak, personel, yedek parça vb. olası bir savaş ışığında Leipzig’e taşınabilirdi. Dediğim gibi, 15 ile 23 Şubat arasında transfer etmek için güçlü iradeli bir karar yoktu.

Binbaşı Antonov, uyarıların ardından Antonov’un üst yönetiminin savaştan iki hafta önce (Şubat ortası) Almanya’nın Leipzig kentine gittiğini ve uçağı oraya götürmek yerine Antonov Logistics ofisine baskın yaptığını söylüyor. Pilot, bu eylemin Rusya ile bağlantıları nedeniyle yapıldığını iddia ediyor.
Aviacionline, Binbaşı Antonov’un bu iddiaları nedeniyle şirketten bazı tehditler aldığını belirtiyor. Binbaşı “Tehdit etsinler. Biraz intikam aldılar, telefonumu engellediler. İnternete erişimim olduğu sürece her şey yolunda” diyor.

Bununla birlikte, ABD’nin yaklaşmakta olan bir Rus istilası konusunda uyardığı gerçeği göz önüne alındığında, Mriya’yı daha güvenli bir bölgeye taşımak çok mantıklı olurdu. Gerçekten de, işgalin ilk günlerinde ve An-225’in imha haberlerinde, birçok çevrimiçi, uçağın yerinin neden değiştirilmediğini soruyordu. Bazıları da uçağın ölümünü ‘sahte haber’ olarak nitelendiriyordu. Sonraları net görüntüler yayınlanarak uçağın imha edildiği onaylandı.

Sonuç olarak, dünyada başka bir örneği olmayan güzel dev Mriya-Rüya’ya çok yazık oldu.

Exit mobile version