featured

Norveç hükümeti Norwegian havayollarına mali yardımı redetti

İskandinav havayolu şirketi Norwegian çok zor durumda, acil desteğe ihtiyacı var, ancak hükümet daha fazla devlet yardımı sağlamayı reddediyor. Bu arada Norwegian’nın hisselerinin değeri düşmeye devam ediyor; Korona başladığı günlerden bu yana hisse senetlerinin değeri neredeyse silindi.

İskandinav bölgesinin en önemli Norveç kökenli düşük maliyetli havayolu Norwegian için hayatta kalma mücadelesi artık giderek zorlaşıyor.

Norwegian’nın son yıllardaki güçlü büyümesi nedeniyle, korona krizinden de önce zaten büyük ölçüde borçluydu. Uzun mesafeli uçuşların maliyeti yüksek olmasına rağmen, Atlantik ötesi uçuşlar sunan tek Avrupalı ​​düşük maliyetli havayolu olarak şirketin borcu yıl ortasında 8 milyar dolara ulaşmıştı.

Uzmanlara göre İskandinav havayolu şirketi artık sona yaklaştı. Oslo’daki Norveç hükümeti ise daha fazla kredi yardımınına uzak duruyor.

Norwegian’ın patronu Jacob Schram, hükümetin kararın acı olduğunu ve hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Schram, “yönetim kurulu olarak duruma hakim olmak için her taşı çevireceğiz, havayolunun kışı atlatabilmesi için yardıma ihtiyacı var“ dedi.

Norveç Hükümeti daha önce Norwegian’a 280 milyon avroya eşdeğer ilk kredi garantisinin ötesinde başka bir mali yardım sağlamayacağını duyurmuştu. Sanayi Bakanı Iselin Nyboe, “Bu kararı vermek zor, ancak Norwegian’nın mali yapısı çok riskli, daha fazla yardım kamu fonlarının hükümet tarafımdan sorumlu bir şekilde kullanılmadığı anlamına gelir.

Havacılık danışmanı Bertrand Grabowski, yaptığı açıklamada “Norveç vergi mükelleflerinin parasını bölgesel bir havayoluna yardım etmek için kullanabilirsiniz, ancak Paris-New York veya Londra-Buenos Aires gibi uçuşlarda kullanamazsınız” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir