featured

Boeing, Lockheed ve Leonardo arasında rekabet kızışıyor

Boeing, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAAF) yeni nesil avcı eğitim uçağı için diğer iki savunma deviyle yarışıyor.

Avustralya, AIR 6002 Projesi kapsamında mevcut avcı eğitim çözümünün yerini alacak yeni bir öncü sistem arayışında.

Program için 2033 yılına kadar sürecek 5 milyar Avustralya doları (3.4 milyar dolar) harcanması planlanıyor.

Boeing, Avustralya’nın gelecekteki savaş pilotlarının göreve hazır olmalarını sağlamak için T-7 gelişmiş eğitim sistemini öneriyor.

Sistem F/A-18F Super Hornets, EA-18G Growlers ve F-35 savaş pilotlarını hazırlamak için kullanılacak.

‘Uygun Maliyetli Bir Sistem’

T-7, RAAF’a “uygun maliyetli” bir sistem sunmak için yeni nesil bir eğitim uçağı ve yer tabanlı bir simülatörden oluşuyor.

Ayrıca yeniden yapılandırılabilir bir kokpit ve hızlı güncellemelere olanak tanıyan dijital açık mimariye sahip.

Boeing başkan yardımcısı Scott Carpendale, “T-7, ekibimizin şu anda Avustralya Savunma Kuvvetleri için sağladığı pilot eğitimi ve uçak idamesine tam olarak uyacaktır” dedi.

Boeing eğitim uçağı

“ABD ve Avustralya benzer uçak tipleriyle uçtukları için zaten yüksek derecede birlikte çalışabilirliğe sahip olduklarından,  Avustralya T-7’si iki ülke arasında yeni ortak eğitim senaryolarına yol açabilir.”

Rakipler

Lockheed Martin ve Güney Koreli ortağı, geleceğin Avustralyalı pilotlarının F-35 gibi beşinci nesil platformlarda eğitim alabilmeleri için T-50 Golden Eagle eğitim sistemini teklif ediyor.

T-50 Golden Eagle

Şirket, önerdiği sistemin Endonezya, Irak, Filipinler ve Tayland’da yeni pilotlar için öğrenme eğrisini azalttığının kanıtlandığını söylüyor.

Bu arada Leonardo, M-346 gelişmiş jet eğitim uçağının AIR 6002 Projesi için tercih edilmesini istiyor.

M-346

Çözüm, bir simülatör ağı ve yer tabanlı eğitim cihazları da dahil olmak üzere en son teknolojiler kullanılarak geliştirilmiş.

Öğrenci pilotları en karmaşık ve zorlu operasyonel senaryolara maruz bırakmaya yardımcı olan tamamen işlevsel canlı, sanal ve yapıcı bir ortama sahip.

©AirlineHaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir