Fransa’da Ölüme Terkedilen Trabzonlu Gurbetçi İçin Türkiye Uçak Kaldırdı

Fransa’da Ölüme Terkedilen Trabzonlu Gurbetçi İçin Türkiye Uçak Kaldırdı

Fransa’da yaşayan kanser hastası gurbetçi ölüme terk edilince çareyi Türkiye’de aramaya karar verdi. Gurbetçi, ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi.

Strasbourg’a bağlı Lure 70 bölgesinde yaşayan ve kanser teşhisi konulan 50 yaşındaki 4 çocuk babası Trabzonlu gurbetçi Selahattin, ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi.

“En iyisi ölümü bekleyin”

Artı33’e açıklama yapan Selahattin’in kardeşi, “Abimin ağrıları Haziran ayında artınca doktora gittik. Uzun bir tedavi sürecinden sonra doktorlar, abime kanser teşhisi koydu. Ama bu süreçte çok yavaş davrandılar. Abim, iki kemoterapi tedavisi görünce doktorlar daha ileri gidemeyeceklerini, bünyesinin zayıfladığını ve en iyisi ölümü bekleyin” dedi.

“2 hafta içinde de ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi”

Abisini daha sonra ölüme beklemek üzere odaya çıkardıklarını söyleyen gurbetçinin kardeşi, “Bizde Konsolos aracıyla Sağlık Bakanlığına ulaştık ve yardımcı olacakları haberini aldık 2 hafta içinde de ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi.

“Türkiye’ye uçağın kanatları altında gitmek istemiyorum”

Gurbetçinin son sözleri ise yürek dağladı: “Türkiye’ye uçağın kanatları altında gitmek istemiyorum sağken gitmek istiyorum” dedi. Trabzonlu gurbetçin İstanbul Bakırköy araştırma hastanesinde tedavi altına alındı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ strazburg

Strazburg Başkonsolosluğu sosyal medya hesabında açıklama yaptı: “Görev bölgemizden bir vatandaşımızı tedavisine Türkiye’de devam edilmek üzere T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen ambulans uçakla bugün Strazburg’dan ülkemize uğurladık.
Vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 ay önce

    Lütfen yanlış anlamayın ama sağlık sistemimiz Avrupa’nın çok mu ilerisinde?
    Hastanede kullanılan cihazlara bakıyorum, neredeyse tamamı Avrupa ve Amerika menşe’li.
    Eeee o halde bu gösteriş niye?
    ABD de uçan ambulans isteyen bir hastaya, dönemim baskani Thrump “milletin vergilerini sizin şahsınıza harcayamam. Ambulansin tüm masraflarıni siz karşılayacaksiniz” deyip, adamın 3 milyon dolar tutarındaki evini satışa cikarttrirmisti. 1 milyon dolar masrafı ondan tahsil etmişti.
    Gavur ama hakka riayet eden gavur. O yüzden bizden cok daha ilerideler.

    Cevapla