featured

American Airlines B737 ekibi silahlı iki kişi tarafından soyuldu

Amrican Airlines B737 ekibi Costa Rica’da kaldıkları otelden Miami seferi için San Jose havalimanına giderlerken silahlı iki kişinin tehditi altında soyguna uğradılar. Miami seferi bu nedenle 7 saat gecikmeli olarak yapıldı.

View From The Wing adlı medya önce Miami seferinin tehir yaptığını bildirdi. Arkadan ekibin havalimanına gelirlerken silahlı kişiler tarafından soyguna uğradıklarını duyurdu.

Erkan sefer için ekip saat 04:30 da otelden alınıp minibüs ile havalimanına giderlerken yolda önlerine kutunun üzerinden geçtiler. Plastik kutu aracın altında sürükleniyordu. Minibüsün şoförü kutuyu çıkarmak için araçtan indi.

Sürücü araçtan inince, bıçaklı bir adam sürücü koltuğuna atladı ve korkmuş yolculardan tüm cep telefonlarını ve elektronik eşyalarını istedi. Garip bir şekilde cüzdanlarını istemedi.

Sonra başka bir adam minibüsün yan tarafındaki sürgülü kapıyı açtı ve araca atladı. Silahını sallayarak, herkes eşyalarını teslim edene kadar ekibin üzerinde tuttu.

Silahlı kişiler ayrılınca şoför ruhsal sarsıntı yaşayan korkmuş ekibi otele geri götürdü. Miami seferi 7 saat gecikmeli olarak yapıldı ama seferi aynı ekip veya temin edilen bir başka ekip tarafından mı yapıldığı bilinmiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığının Güvenlik Danışma Kurulu geçen sene Costa Rica’yı “Kosta Rika’da silahlı soygun, cinayet ve cinsel saldırı da dahil olmak üzere şiddet suçları işleniyor” diyerek Güvenlik Seviyesini 2’ye yükseltmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir