featured

Falcon 10X görücüye çıktı

Dassault, güncel teknolojilerin kullanıldığı yeni Falcon jetini duyurdu. . 7 bin 500 deniz mili menziline sahip Falcon 10X, New York’tan Şangay’a, Los Angeles’tan Sidney’e, Hong Kong’dan New York’a, Paris’ten Santiago’ya değin aktarmasız uçacak. Dassault, 2025’in sonunda hizmete girecek Falcon 10X jetini duyurdu. Dassault CEO’su Eric Trappier, “Bugün ticari havacılıkta yeni bir ölçüt getiriyoruz.

Falcon 10X, keza kısa keza de uzun süreli uçuşlarda rakipsiz bir yolcu deneyimi ve Dassault’nun ön cephedeki avcı teknolojisinden çığır açan güvenlik özellikleri sunacak. Gezgin göz önünde bulundurularak uçağın her yönünü optimize ettik ve ultra uzun menzilli uçaklar için yeni bir yetenek düzeyi oluşturduk” ifadesini kullandı. “Yeni Falcon’umuz için çıtayı olağanüstü derecede yükselttik. Bu uçağı pazarın tepesine koyduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim” biçiminde konuşan Eric Trappier, “Falcon 10X, ticari havacılıkta ileriye doğru atılan bir başka büyük adımdan daha fazlası olacak. Bu, ultra uzun menzilli kategoride kesinlikle en iyi iş jeti olacak ve uzun vakit böyle kalacak” dedi.

KABİN MODÜLERLİĞİNİ GÖRÜLMEMİŞ YÜKSEKLİKLERE TAŞIYACAK

Dassault’nun sitesinde bulunan bilgilere göre, Falcon 10X, piyasadaki en büyük ve en konforlu kabine sahip olacak ve çeşitli iç konfigürasyon seçenekleriyle, sınıfındaki öteki tüm uçaklardan daha pozitif modülerlik sunacak. Falcon 10X, eşdeğer uzunluktaki dört kabin bölgesini barındıracak kadar büyük ama jetin sahipleri kabinleri, bir yemek yemek veya konferans alanı, geniş ekranlı özel bir davet alanı edinmek üzere özelleştirilmiş bir iç mekan oluşturmak için tasarı edebilecekler. Falcon 10X, bir takım bölgesel jetlerden daha büyük bir kabine sahip olacak. Kabini 6 fit, 2,03 metre yüksekliğinde ve 2,77 metre genişliğinde olacak. Bu, onu günümüzün en geniş ve en uzun amaca yönelik tasarlanmış iş jetinden yaklaşık olarak 20 santimetre daha geniş ve 5 santimetre daha uzun ışık halkası getirecek. 41 bin fitte uçarken 3 bin fitlik kabin basıncı irtifası yaşamış yolcularla, basınçlandırma da piyasadaki en iyisi olacak. Yeni cins bir filtreleme sistemi yüzde 100 saf hava sağlayacak. Uçak en az şimdi hizmette olan en gürültüsüz iş jeti olan Falcon 8X kadar gürültüsüz olacak.

ULTRA VERİMLİ KUVVET

Falcon 10X, ekstra geniş pencerelere sahip ayrıntılarıyla yeni bir gövdeye sahip olacak ve Falcon 8X’ten adeta yüzde 50 daha büyük olacak. İş havacılığındaki en aydınlık kabini yaratıcı gövdeyi 38 pencere sıralayacak.   Yüksek süratli kanat, en fazla zor, azaltılmış yük ve en düşük sürtünme için karbon fiber kompozitlerden yapılacak olan Falcon 10X, hız ve verimlilik için özel olarak tasarlanan çok yüksek en-yükseklik oranına sahip kanat, düşük girişim hızlarında üstün manevra kabiliyeti sunan gelişmiş, geri çekilebilir yüksek kaldırma cihazlarıyla donatılacak. Çift motorlu olan Falcon 10X, meslek havacılığının en gelişmiş ve bereketli motoru olan geliştirme aşamasında olan Rolls Royce Pearl 10X kadar desteklenecek. Falcon 10X, Pearl serisinin en yeni, en büyük ve en enerjik versiyonu halini alacak. KABİN

TEKNOLOJİSİNDE BÜYÜK BİR İLERLEME

Falcon 10X’in uçuş güvertesi, kokpit her tarafında dokunmatik ekranlarla sezgisel tasarımda yeni bir standart belirleyecek. Aracısız Olarak Dassault’nun en son askeri teknolojisinden türetilen yeni cins Dijital Uçuş Denetleme Sistemi, devir niteliğindeki, yeni bir tek düğmeyle kurtarma modu da dahil olmak üzere yarı görülmemiş düzeyde bir uçuş hassasiyeti ve koruma sağlayacak. Dassault’nun çığır açan FalconEye kombine gösterme sistemi, hem gelişmiş keza de sentetik görüntü yeteneklerini sunan birincil sistem bir uçtan bir uca ilk uçuş ekranı olarak hizmet verebilen çift HUD ile birlikte, 10X temelde sıfır tavan-görünüm koşullarında çalışabilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir