featured

Atlasglobal AZAP Platformu Alacaklarının Peşini Bırakmıyor

2020 Yılında tüm dünyanın başına bela olan Pandemi ve getirdikleri tüm sektörlerde olduğu gibi, Havacılık sektörünü de olumsuz etkiledi. Atlasglobal’in Patronu Murat Ersoy ise sanki planlamış gibi tam da Pandemi öncesi 14 Şubat 2020 tarihinde iflas mahkemesine başvurmuştu.

Atlasglobal’in Patronu Murat Ersoy tarafından iflas başvurusundan sonra birçok kez, eski çalışanlarına bizzat verdiği ödeme vaatlerine rağmen, Atlasjet eski çalışanlarının 3.5 aylık maaş ve alacakları ödenmedi ve pandemi öncesi mağduriyet yaratılmıştı.

2020 yılının son ayında, AZAP Üyelerinin hak ve adalet arayışı sürerken, 10 Aralık 2020 İnsan Hakları Günü’nde, anayasal haklarını kullanırken ve alacaklarını almak için ETS TUR önünde gözaltına alınmışlar ve ertesi günü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı.

24 Aralık 2020 günü, Bakırköy Adliyesi 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde yapılan duruşmada, mahkeme tarafından görevlendirilmiş Bilirkişi Heyetince, bilirkişi raporlarının hazır olmaması ve bitirilememesi nedeniyle ek süre talep edilmiş, mahkeme heyeti bu talebi dikkate alarak, 18 Mart 2021 tarihine yeni duruşma günü vermişti.

AZAP Platformu PTT-SEN’e Çalışanlarına Destek Oldular

08 Ocak 2021 günü, AZAP Üyeleri Sirkeci’ye giderek, Sirkeci PTT’si önünde eylem yapan PTT-SEN çalışanlarına destek verdiler. Basına yansıyan haberlere göre, ülkemizde birçok alanda işçi ve emekçilerin işsizlik sorunu, işten çıkarma, hak edilmiş alacakların ödenmemesi gibi birçok sektörde sorunlar yaşanmakta ve çalışanların hak arayışları devam etmektedir.

AZAP Platformu Ersoy Han önünde açıklama yaptı.

AZAP Platformu daha sonra, yine Sirkeci’de Ersoy Ailesinin mülkiyetinde olan Ersoy Han önünde, alacaklarının ödenmesi için basın açıklaması yaptılar ve taleplerini tekrar açıkladılar.

2020 Yılının Son Haftasında Yaşanan İlginç Gelişmeler

Yılın son günlerinde AZAP Platformunda ilginç gelişmeler oldu. CHP yönetimi tarafından hem Ankara Genel Merkezde ve hem de aynı gün 30 Aralık 2020 günü CHP İstanbul İl Başkanlığında iki ayrı toplantı gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Atlasjet, Bimeks ve PTT-SEN’i  Dinledi

Ankara’da CHP Genel Başkanlığı’nda yapılan toplantıya yine Atlasglobal Mağdurları, Bimeks Mağdurları ve PTT-SEN’i temsil eden katılımcılar ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Yıllardır devam eden işçi sorunları ve mağduriyetlerini dinleyen Sn. Kılıçdaroğlu, temsilcilere sorunun takipçisi olacaklarını, Meclis ve gerekli yerleri bilgilendireceklerini, destek olacaklarını, ayrıca Sendikalardan sorumlu Milletvekili Veli Ağbaba’nın konuyla bizzat ilgilenmesi için talimat vereceğini açıkladı.

Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AZAP Ersoy Han 2  Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AZAP Ersoy Han 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ PTT Sen 2 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ PTT Sen 1

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AZAP CHP 2 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ AZAP CHP 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 Yorum

  1. 3 sene önce

    Muratçım ben 40 yıllık çaki bu parayı asla sana yedirmem hicbir zamanda peşini bırakmam öde kurtul dedik yakında rüyalarına girip kabusun olacağız bak azap ailesi sana büyük azaplar çektirir demedi deme sende mal mülk çok sol cebindeki parayı çıkarsan paramızı ödersin öde kurtul başka alternatifin yok

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    Ucak bilet paralarinida odemedi 4 kisilik ucak ucak bilet parasi alacagim var.calisanlarin haklarinida yedi…hala devlet hani arkasindaydi…

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    EMEK HIRSIZI ALİ MURAT ERSOY kendini ve aileni daha fazla rezil etme, kime güveniyorsun acaba!!! Öde ve kurtul. Kimse senden sadaka istemiyor, emeğinin karşılığını istiyor. Hani toplantıda söylemiştin ya bizim emeğe saygımız sonsuzdur, kimsenin emeği bizde kalmaz, hatırlıyorsun değil mi. Bizde helal olsun demiştik koskoca Murat Ersoy söz veriyor, ve çalışanlar sana inanmıştı. Bu şekilde ki yalanlarınla bizleri aylarca kandırdın ve aldattın. Yazıklar olsun sana hem kendi şahsını, çocuklarını hemde ERSOY ailesini lekeliyorsun.Onların yüzüne nasıl bakıyorsun. EĞER SEN İNSANSAN, ADAMSANEMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ÖDER VE KURTULURSUN. BİZLERİ DAHA FAZLA MAĞDUR ETME.SENDEN HAKKIMIZI İSTİYORUZ SADECE.

    Cevapla
  4. 3 sene önce

    Sokakta,sosyal medyada,arkadaşından,komşundan bizi dinleyeceksin,biz yılmadık..ÖDE KURTUL

    Cevapla
  5. 3 sene önce

    Çalışanlarının emeğini çalan bu şerefsiz hırsızı kodese tıkacak bir adalet sistemi yok mu bu ülkede?

    Cevapla
  6. Yeter be arkadaş! Sen lüks hayatına devam ederken çalışanların 14 aydır maaş alamıyorlar. Üçbuçuk ay bugün ödeyeceğim, yarın ödeyeceğim diye insanları çalıştırdın insafsız, vicdansız. Hani paran olmasa, canını mı alacağız diyecekler. Emek hırsızı Murat Ersoy yeter insanları oyaladığın ve rezil olduğun #ödekurtul.

    Cevapla
  7. Emek hırsızlığın tescillendi Muratöde kurtulsana ve ailene yakışan budurbu kadar insanın hakkını vermeyip lüx içinde yaşamayı içinize sindiremeyeceksiniz.

    Cevapla
  8. Emek hırsızı Murat Ersoy,Bir yıldır mağdur ettiğin çalışanların haklarını şayet ödemezseniz mahkeme yoluyla mutlaka alacaklar. Daha fazla rezil olma #ödekurtul

    Cevapla
  9. 3 sene önce

    Gına getirdiniz haklı olan işçiler haksız duruma nasıl düşüyor ?!

    Cevapla
  10. Gına getirdiniz M.E. hakkı olanı istiyoruz sadaka değil

    Cevapla
  11. 3 sene önce

    Geçenlerde bir olaya şahit oldum.Adamın biri aç olduğu için marketten kaşar çalmış ve çalışanlarda polis çağırdı.Hırsıza ters kelepçe yaptılar çok trajik bir durumdu fakat o an aklıma Ali Murat Ersoy geldi.Adam 2bin kişinin parasını çalıyor üstüne hala lüks yaşamına devam ediyor.Hak mı bu şimdi allah seni bildiği gibi yapsın Murat ersoy

    Cevapla
  12. 3 sene önce

    Sizleri gönülden kutluyorum arkadaşlar böyle tipler utanmaz arlanmaz ama siz yinede elinizden geleni yapın çünkü adalet illaki bir gün tecelli edecektir (Sezgin Baran Korkmaz’a nasıl tecilli ettiyse bu şahısada tecilli edecektir bakalım bu nereye kaçacak)

    Cevapla
  13. 3 sene önce

    Ver kurtul Murat Ersoy.İşcilerinin alın terini cebine indiremezsin.Her iki dünyada yakana yapışacağız.Bu yaptığın ayıpla nasıl yaşayacaksın.Oturduğun villalarda misafirlerine ne diyeceksin?Ben bu mülkleri işçilerimin hakkını yiyerek kazandım mı diyeceksin?Çocuklarına servetini devrederken bu serveti ben işçilerimin hakkını yiyerek elde ettim mi diyeceksin? Ver kurtul Murat Ersoy ver kurtul

    Cevapla
  14. 3 sene önce

    Bu hak mücadelesindeki azim ve iradeye tek kelime ile şapka çıkartılır. ? Sadece sen çıkartma adı lazım değil kişi. Senin tek şansın var. #ödekurtul ?

    Cevapla
  15. 3 sene önce

    Yeter artık, pandemi döneminde işsizlik ve bu kadar çalışan personelin haklarının verilmemesi ve mağdur edilmesi. Verilen sözler yerine getirilsin ve çalışanların alınterlerinin karşılığı ödensin.

    Cevapla
  16. 3 sene önce

    Direne direne sesimizi herkes duyacak ve bürün patronlar işçilerin haklarını ödeyecek. Başka çıkış yolu yok. Ezilen hep işçi ama direndikçe kazanan da işçi olacaktır.

    Cevapla
  17. 3 sene önce

    Anlaması gerçekten de çok güç, bunca zenginliğe rağmen neden bu rezillik. Üstelik de yavuz hırsız misali çalışanlara dava açmak da ne demek?

    Cevapla
  18. 3 sene önce

    Havacılık sektöründe bugüne kadar iflas eden şirketlerden en büyüğü olan Atlasglobal, ne yazık ki ülkemizin en zengin ailelerinden birisi olan ERSOY ailesinin yönetiminde olan bir şirketti. Çalışanları ile 2000 kişi, birlikte çalıştığı şirketler ve tüm aileleri de dikkate aldığımızda 10.000 kişiden fazla bir kitleyi direk olarak ilgilendirmekte ve hepsini mağdur etmiştir.Atlasglobal Patronu Murat Ersoy, bilinçli bir şekilde, yurtiçi ve yurtdışında hizmet aldığı tüm firmalar, acenteler, havalimanları, yakıt şirketleri, yer hizmetleri, güvenlik firmaları, diğer ülkelerin sivil havacılık otoriteleri ve bunlarla birlikte, uçuşların durdurulmasından önce bilet alan yolcuları dolandırmış, kandırmış ve mağdur etmiştir. Buna karşılık, halen serbest bir şekilde dolaşması, kardeşinin nüfuzunu kullanması, olaya el atacak yetkililerin bakan nüfuzundan çekinmesi de ayrı bir sorundur. Bu tek bir şekilde çözülebilir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu işi çözün demezse, bu iş çözülmez. Şirketin iflası zaten hileli iflas gibi görünüyor. Şirketin içi boşaltılmış gibi anlaşılıyor. Bir talimat yeter.

    Cevapla
  19. Mücadele Adalet ve hak arama gayretidir. Ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek, kendinin ve ailesinin varlığı kefil gösterilerek aldatılan, dolandırılan, aptal yerine konulan havacı emekçilerin mücadelesidir. Adalet hukuk yönüyle tecelli edecektir; yasal yönüyle. İnsani, örfi ve dini yönüyle affı olmaz. Hakkımızı ödese de, yarattıkları mağduriyeti ödeyemezler. Her şey para değildir. Yazık etti kendine.

    Cevapla
  20. 3 sene önce

    Bakanın dıdısının dıdısından hesap sorulmuyor. Kardeşinden mi hesap sorulacak?

    Cevapla