Rus Ural Airlines tarlaya inen uçağın yolcuların her birine 1.125 dolar tazminat ödüyor

Rus Ural Airlines tarlaya inen uçağın yolcuların her birine 1.125 dolar tazminat ödüyor

Rusya Novosibirsk yakınlarındaki bir tarlaya mecburi iniş yapan Ural Havayolları Airbus A320 uçağındaki yolcuların her birine, 100.000 Ruble (1.125 Dolar) toplam 15,8 milyon Ruble tutarında tazminat ödüyor.

Olay sırasında uçakta bulunan yolculardan hiçbiri ciddi şekilde yaralanmadı. Havayolunun basın ofisi Rus haber ajansı TASS’a, tazminat ödendiğinin farkında olmalarına rağmen bazı yolcuların tazminat için Ural Havayolları ile iletişime geçmediğini söyledi.

Bu arada havayolu uçağı tarladan uçurmanın hazırlıklarını yapıyor. Havayolunun temsilcisi uçağın ne zaman uçacağına dair tahmin vermezken, Ural Havayolları’nın Telegram kanalı daha önce Airbus A320’nin bulunduğu tarladan uçurulacağını söylemişti.

Ural Havayolları, uçağın iyi durumda olduğunu belirterek, boroskop incelemesinin ardından motorların az miktarda toprak yuttuğunu bildirdi. Havayolu motorların birkaç fan palini değiştirmesi gerekecek ve uçak, bulunduğu yerden uçana kadar indiği tarlada kalacağından, uzun vadeli depolamaya (stokaj) hazırlamak için uçak üzerinde çalışıyor.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Rosaviatsiya, olayla ilgili soruşturmaya yeniden başladı. TASS’ın Kasım 2023’teki haberinde, ajansın olayla ilgili yeni bilgiler elde edilmesinin ardından olayı bir kez daha inceleyeceği belirtildi.

Daha önce, Batı Sibirya Bölge İdaresi Rosaviatsiya başkan yardımcısı Ivan Belovon, pilotların uçuş sırasında herhangi bir geçerli bir sebep olmaksızın uçuşun orijinal varış noktasından sapması da dahil olmak üzere birçok hata yaptığını belirten kaza raporunu onaylamıştı. Raporda Airbus A320’nin sağ iniş takımındaki hidrolik sisteminde bir arıza yaşandığı belirtildi.

RA-73805 (orijinal tescili VP-BMW) olarak kayıtlı Ural Havayolları Airbus A320, Soçi Uluslararası Havaalanı ile Omsk Tsentralny Havaalanı arasında U61383 uçuşunu gerçekleştiriyordu. Uçak Omsk’a yaklaştığında pilotlar, önce sola dönüp havaalanından uzaklaşırken sonra sağa dönerek varış noktasından uzaklaştı.

A320, Novosibirsk Tolmachevo Havalimanı’na gitmek amacıyla 18.000 fite tırmandı. Ancak uçağın yakıtının bitmesi pilotların tarlaya inme kararı almasına neden oldu. Bu inişte yolculardan veya mürettebat üyelerinden hiçbiri ciddi bir yaralanma yaşamadı.

Bu, Ural Havayolları’nın birkaç yıl içinde gerçekleştirdiği ikinci zorunlu tarlaya inişiydi. 2019 yılında, VQ-BOZ olarak kayıtlı bir Airbus A321, Moskova Zhukovsky Uluslararası Havalimanı’ndan kalkış yaparken bir kuş sürüsüne çarptı. Kuş çarpması, uçağın her iki motorunu da devre dışı bıraktı ve uçak, kalkış yaptığı pistin hemen ötesindeki bir tarlaya mecburi iniş yapmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir