featured

Yurtdışı yasağı gündeme geldi yeşil ve gri pasaportlulara çıkış izni verilmiyor

Atatürk Havalimanı’nda bugün sabah saatlerinden itibaren yeşil ve gri pasaport sahipleri işlem yaptıramadı.
 Havalimanlarına yeşil ve gri pasaportlulara çıkış izni verilmiyor
Hizmet pasaportu olarak adlandırılan ve devlet memurlarına, ailelerine verilen yeşil, görevlilerin kullandığı gri pasaportlarla Atatürk Havalimanı’nda bugün sabah saatlerinden itibaren yeşil ve gri pasaport sahipleri işlem yaptıramadı. KKTC’ye kimlikle gitmek isteyen yolcularda edinilen bilgiye göre bir merkezden alınan talimatla çıkış yapabiliyor.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali pasaport polisleri aldıkları talimatla kamu görevlileri ve ailelerinin alabildiği yeşil pasaport ile resmi vazifeyle görevlendirilen kişilerin alabildiği gri pasaport sahiplerinin yurtdışına çıkışlarını bekletmeye başladı.
Devlet memurları, konsolosluk çalışanları, akademisyen ve sporcular uçamadıkları için saatlerce kuyrukta bekledi ve uçaklarını kaçırdılar. Saatlerce bekleyenler basın mensuplarına yaşadıklarını şikayet ettiler. Bu arada Atatürk Havalimanı’nda uzun pasaport kuyrukları oluştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

22 Yorum

  1. 7 sene önce

    Eşim devlet memuru ve onun üzerinden yeşil pasaport um var yurtdışına çıkış yapacağım yurt dışı çıkışım için gideceğim yerin belirtilmesi gerekiyormu

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Lutfen elinizden geldigince destek verin.
    #memurizinleriaçılsın

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    Merhabalar,benim kızımda bir hafta sonra Amerikadan yiğeninin düğünü ve tatil için gelecek.İki hafta kalacak geri master öğrencisi gidecek.Acaba giderken bir sorun çıkar mı?Yani bir ay sonrası için soruyorum.

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    Lutfen yenı bılgılerı paylaşalım…..

    Cevapla
  5. 8 sene önce

    eşimden oturu yeşil pasaportum var şu anda ayrıyız..gemıde calışıyorum.Bogazdan gecerken darbe denk geldı pasaportumdan dolayı ındım.işimden oldum.İzni nereden alacagım?

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    Umuma mahsus pasaport sahibiyim. Belarus’ta belarus firmasinda calisiyorum. Turkiye’ye tatile gelecegim. Cikista sorun yasamamak icin almam gereken evrak var mi ?

    Cevapla
  7. 8 sene önce

    Yesil pasaport sahibiyim ama Kamudan ayrıldım yani müstagiyim , yurt dışına cikabilirmiyim

    Cevapla
  8. 8 sene önce

    Selamlar vizesiz ülkeye bileti aldık 1 ay önce.20 gun sonra gideceğim fakat sgk bildirgesi istiyorlar sgk kaydım var fakat isten ayrıldım yurtdışına çıkabilir miyim?

    Cevapla
  9. 8 sene önce

    Öğretmenim ve 9 ay öncesinden tatil için tur ayarladım. Bu yasak beni ne şekilde etkiler acaba? Bordo pasaport için herhangi bir yasak söz konusu mu?

    Cevapla
  10. 8 sene önce

    Emekli yeşil pasaportlular ne yapmalı

    Cevapla
  11. 8 sene önce

    Devlet memurluğundan emekli olanların,yeşil pasaportları ile yurt dışı çıkışlarında sorun yok herhalde.

    Cevapla
  12. 8 sene önce

    Emekli hemşireyim ve yeşil pasaport sahibiyim yurtdışında yaşayan kızımı ziyaret etmek istiyorum ne yapmalıyım

    Cevapla
  13. 8 sene önce

    Yeşil pasaportla yurt dışına çıkarken istenilen yazı nereden alınacak.

    Cevapla
  14. 8 sene önce

    ben devlet memuruyum ben yurddışına gelirken gri pasaportla geldim…eşim ve çocuklarımada gri pasaport çıkardım şimdi eşim ve çocuklarım yanıma gelebilirmi eşim de devlet memuru

    Cevapla
  15. 8 sene önce

    Merhabalar .
    Eşim devlet memuru . ben özel sektörden emekli olan biriyim . eşimin sayesinde yeşil pasaport sahibiyim . kamu personeline çıkan yurt dışı yasağı ben ve benim gibileride nasıl etkiliyor .
    Teşekkürler.

    Cevapla
  16. 8 sene önce

    Umuma mahsus pasaport sahibi, calismayanlar icin de ayni kisitlama var mi acaba? Daha yeni isten ayrildim. Tatil planimiz vardi. Bir sikinti soz konusu olur mu diye sormak istedim

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Aynen bende merak ediyorum bilet aldım vizesiz ülkeye çalışmıyorum ne yapmamız gerekir?

      Cevapla