featured

Yeni Türkiye'nin özel uçak sevdası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, devletin üst kademesindeki gereksiz harcamaları Meclis’e taşıdı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, aynı etkinlik için Kayseri’ye üç ayrı özel uçakla gidilmesinin israf olup olmadığını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel; Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün 4 Aralık Pazar günü “A330’un içinden bakınca Yeni Türkiye nasıl bir yer” başlıklı yazısında Kayseri’deki açılış etkinliğine Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanının üç ayrı özel uçakla gittiğini yazdığı yazıyı verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Sertel, “4 Aralık Pazar günü, Kayseri’de gerçekleştirilen toplu açılış töreni için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere neden üç ayrı özel uçakla gidilmiştir? Bu israf değil midir? Aynı tören için aynı şehre giden devlet büyüklerinin tek bir uçakla gitmesi mümkün değil midir? Liderlerin aynı uçağı paylaşamayacağına dair yazılı veya sözlü bir kural var mıdır” diye sordu.

‘İŞTE YENİ TÜRKİYE!’

Ekonominin kötü gittiği ve kötü yönetildiği bir dönemde halkın cebinden çıkan paralarla üç ayrı özel uçak kaldırıldığını, her bir uçağın gidiş geliş maliyetinin binlerce dolar olduğunu vurgulayan Sertel, uçsuz bucaksız konvoy oluşturan koruma ve makam araçlarıyla, milyon dolarlık özel uçaklarla yeni Türkiye’nin Arabistan Krallığı’nı andırdığını söyledi.
Ankara – Kayseri arasının karayolu gibi iki saatte alınabilecek bir yol için üç ayrı özel uçağın kullanılmasının halka izah edilemeyeceğini belirten Sertel; halka tasarruf çağrısı yapanların, “cebinizdeki dolarları bozdurun” diyenlerin binlerce dolar dolar masraf yapmasının doğru olmadığını da kaydetti. ““Bir tarafta halkın büyük bir bölümü açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor diğer tarafta Ortadoğu’nun şatafatlı yaşantısına benzer bir yaşam sürülüyor.” ifadelerini kullanan Sertel, şöyle dedi: “300 kilometre ötedeki şehre üç ayrı özel uçakla gidiliyor. Yazıktır, günahtır, israftır. İsraf da haramdır. Saray’ın bir günlük masrafı dahi dudak uçuklatan cinsten. Cumhurbaşkanlığı’nın, Başbakanlığın bir yıllık özel uçak masrafları açıklanması lazım. Halkımız bunları bilsin.” (habermerkezi)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. ele verir talkını misali olmuş…sorgulamaz,sormaz,bana neci,çıkarcı bu millete böyle yöneticiler böyle harcamalar yakışır !

    Cevapla