featured

ÜNLÜ İSİM UÇAKTA IRK AYRIMCILIĞINA MARUZ KALDI

Ünlü R&B yıldızı Jason Derulo Amerikan Hava Yolları pilotunun kendisine küfrettiğini, bagaj ücreti konusunda bir sorunu çözmek için uçuştan önce kontuara gitmesi gerektiğinin söylendiğini ve uçak kapısında 15 polisin ırkçı bir tutumla kendisini karşıladıklarını iddia etti.
Bir internet sitesinde yayınlanan görüntülerde ünlü şarkıcı ve söz yazarı Jason Derulo kendisinin ve 8 kişilik ekibinin Miami Uluslararası Havalimanı’na vardıklarında uçağa geç kalmak üzere olduklarını ve 20 adet bagajı ücretsiz olarak kontuara teslim ettiklerini söylüyor.

 Fox News haberine göre hava yolu şirketinin sık uçuş yapan yolcu programına kayıtlı Jason Derulo’nun normalde ücretsiz olarak 3 bagaj teslim etme hakkı var.

Derulo, hava yolu şirketi çalışanının kaç valiz teslim edeceği hakkında kendisini yanlış bilgilendirdiğini ve durumu çalışana açıkladıklarını çünkü bunu neredeyse her gün yaptıklarını söyledi.
Derulo ayrıca hava yolu çalışanının 10 dakika süre ile kaybolduğunu ve yerine döndüğünde de bagaj teslimi için sürenin dolduğunu söylediğini belirtti.
Derulo, hava yolu şirketine çalışanlardan birinin burada kalıp bagaj işlemlerinizi yapacağım der gibi bir tavır takındığını fakat ardından Derolu ve ekibinin uçağa gittiğini ve çalışanın Derulo ve ekibine ulaşıp bagaj teslimi için toplamda 6.000 dolar ödemeleri gerektiğini belirtti.
Bunun üzerine Derulo duruma sinirlenerek 6.000 Dolar ücret de ne diyerek tepki verdiğini, uçağın kalkmadan geri çevrildiğini ve kendisine sanki uçaktan inmemeniz için ne yapabiliriz diye sorduklarını, kendisinin de 6.000 Dolar’ı unutun gitsin bu kadar basit cevabını verdiğini ifade etti.
Derulo filmin burada koptuğunu söyledi ve ekledi: ”Uçaktan indirildiğimde beni bekleyen 15 polis vardı. Pilot geldi ve argo kelimeler kullanarak bu adamların kahrolası uçaktan inmelerini istiyorum dedi. Ben de benimle oğlunuzla konuşur gibi konuşmayın diye karşılık verdim. Öncelikle ben sizin çocuğunuz değilim ve sizden daha alt seviyede biri de değilim. Benim kazancım sizin maaşınızdan çok daha yüksek ve benimle bu şekilde konuşamazsınız diye cevap verdim”
Derulo, eğer ünlü biri olmasaydı sonuçlarının neler olacağını gayet iyi bildiğini, kendisinin kim olduğunu öğrendiklerinde her şeyin normale döndüğünü ve şu an ekibi ile beraber hava yolu şirketinin bekleme salonunda dinlendiklerini fakat bu durumdan çok da memnun olmadığı ve eğer ki Jason Derulo olmasaydı kelepçeleneceğini söyledi.
Derulo ayrıca bu durumun tamamen ırkçı bir yaklaşım olduğunu çünkü insanların aklındaki ilk fikrin bu serserileri bilirsiniz, hep sorun yaratırlar olduğunu sözlerine ekledi.
Olayın ardından Jason Derulo şikayetini Instagram üzerinden paylaştı. Hava yolu şirketini muhattap alan ve sonradan silinen paylaşımda ünlü şarkıcı hava yolu şirketine son 10 yıl içinde kendisi ve ekibi için milyonlar harcadığını fakat Miami Havalimanı’nda ırkçı ayrımcılığa maruz kaldığını yazdı.
Miami Polis Departmanı raporuna göre hava yolu çalışanı Derulo ve ekibinin kenevir kullandıklarını ve bu sebeple uçuş işlemleri sırasında gergin olduklarını, uçaktan çıkarıldıkları sırada kimliklerini hava yolu çalışanlarına ve polislere göstermek istemediklerini belirtti.
Olayın sonunda Derulo ve ekibine herhangi bir para ya da ceza işlemi uygulanmadı ve dosya kapandı.
 
https://youtu.be/io8X2JSjcgA
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Birisi çıkıpta daha işin başında “sen kimsin ya” demiş olsa hiç bu kadar uzun bir hikaye ortaya çıkmazdı. Türk pratikliği işte. :D

    Cevapla