featured

United Airlines gelin ve damadı uçuştan çıkardı

Görünülen o ki United Havayolları’nda sular durulmuyor. Olay #UA1737 sayılı Houston-Costa Rica seferine ait. Olaya dair anlatılan iki farklı hikaye var. Hangisinin gerçek olduğu henüz belli değil.
Gelin ve damat Costa Rica’ya gitmek üzere uçağın kapısına gelirler ve biniş kartlarını gösterdikten sonra uçağa son binen yolcular olarak yerlerine doğru yönelirler. Biletleri 24’üncü(ekonomi sınıfı) sırada yer alan gelin ve damat geldiklerinde A,B ve C sırasında birisinin boylu boyunca yattığını görünce kişiyi kaldırmak yerine 3 sıra öne yani 21(ekonomi plus) sırasında yer alan boş iki koltuğa otururlar. Arkasından kabin ekibi yolculara buraya oturamayacaklarını ve koltuklarına geri dönmeleri gerektiğini söyler.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ UA1737
Buradan sonra olay ikiye ayrılıyor.
1. Direkt olarak uçak içinde yer alan polisin(Amerika’da bir çok uçuşta Marshall ismi verilen ve uçuşlarda olası büyük sorunlu durumlarda müdahale eden polisler bulunuyor) yolcuları uçaktan indirdiği yönünde. Yolcuların ise “Bunun bu kadar önemli olacağını düşünemedik, koltukların fiyat farkını ödemek istedik ancak kabul etmediler” dedikleri yönünde.
2. İkinci kısımda ise United’ın yaptığı bir açıklama bulunuyor. “Kurarllara ısrarla uymayan ve normalde oturması gereken yere oturmalarını söyleyen kabin ekiplerinin yönlendirmelerine aldırış etmeyen yolcuları uçuştan aldık ve başka bir uçuş için biniş kartlarını kendilerine teslim ettik. O sırada uçakta bulunan Marshall’da olaya müdahil oldu.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir