featured

Ukraynada Ukroboronprom, uçak üretim şirketi kuracak

Ukrayna’da savunma alanında faaliyet gösteren Ukroboronprom, yeni Uçak Üretim Şirketini kuracak.

Ukrayna’da savunma alanında faaliyet gösteren Ukroboronprom şirketi, Ukrayna’nın uçak üretim tesislerinin bir şirket çatısı altında birleştirileceğini bildirdi. Söz konusu şirketin, Antonov uçak üretim şirketi bazında faaliyet göstereceği ifade edildi.
Ukroboronprom şirketinin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, yeni kurulacak Ukrayna Uçak Üretim Şirketi’nin “Novator, “Harkiv Makine Üretim Fabrikası” ve “Mayak Fabrikası” gibi devlet şirketlerini ve birkaç başka şirketi birleştireceği belirtildi. Gelecekte bahse konu şirketin genişletilmesinin planlandığı belirtildi.
Bu şirketi yönetmek için Boeing ve Airbus’u örnek alarak uluslararası deneyimlerin kullanılacağını ifade eden Ukroboronprom, “Uçak üretimi yapan birleşik şirket, Ukrayna’nın havacılık sektörünün, net gelişme koordinasyonu olan tek bir güçlü mekanizma haline getirilmesini, dünya piyasasına daha derin şekilde entegre olmasını ve uluslararası standartların uygulanmasını sağlayacak. Bu şirketin bünyesinde bulunacak şirketler, özel sektördeki ortaklar ve devlet şirketine dahil edilmeyen fabrikalarla işbirliği yapacak. Bu, bilim-teknolojik ve genel olarak Ukrayna ekonomisinin gelişimi için yeni adım olacak” diye kaydetti.
Şirketlerin tek çatı altında toplanmasının, seri üretiminin planlanması, yedek ve tamamlayıcı parçaların satın alımı için tek merkezin oluşturulması, ortak pazarlama planlarının oluşturulması ve satışların yapılmasını sağlayacağı belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir