featured

Uçaktan İndirme Olayı Bu kez EasyJet’de

EasyJet Havayolu genç çifte doğru dürüst bilgi vermedi.  Uçak doluluğunu kontrol ederek, ne alternatif bir uçuş ne de tazminat hakkı tanıdı. United skandalından hemen 1 gün sonra, 38 Yaşındaki Manoj ve 38 yaşındaki Viddha uçaktan indirildi.
10 Nisan’da İngiltere Lutton’dan Sicilya’ya gidecek EZY2383 sefer sayılı uçak için, 1,200£ ulaşım ve konaklama ücreti ödemiş, 6 günlük Paskalya tatili planlamışlardı. Ancak, havayolu fazla rezervasyon yapmıştı ve istemedikleri halde, dolu uçaktan  2 havayolu görevlisi tarafından indirildiler. Aradaki tek fark, yerlerde sürüklenmemişlerdi. Terminale dönerek bagajlarını almaları emredildi.
Çift, easyJet’in tüm kuralları çiğnediğini söyledi. Terminale döndüklerinde haklarını sordular. Havaalanındaki easyJet temsilcisi ve çağrı merkezi onlara, kişi başına 400€ tazminat hakları olduğunu da söylemedi.
Çift aynı gün başka bir havayolu ile İtalya’ya uçtu ve ertesi sabah erken saatlerde Catania’ya geçti. Olay Independent Gazetesine konu oldu.
Easyjet’e göre; olay acentanın hatasından kaynaklanmıştı. 6 Gün sonra, havayolu gazeteye bilgi vererek özür dilediğini duyurdu. Acentelerin talimatları izlemediği veya doğru öneride bulunmadığını iddia ederek tazminat hakkına sahip olduklarını bildirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir