featured

UÇAKTA KÜÇÜK KIZA CİNSEL TACİZ ŞOKU

16 Yaşındaki kıza cinsel içerikli film izlettiren adam kabin ekibine zor anlar yaşattı.
Kızın annesi kabin memurunu olaydan haberdar etti. Kızı iki sıra önünde oturuyordu. Ekip 30 yaşlarındaki yolcuya yaklaştı. Adam açık ekranı kucağına ters kapatarak telefonu sakladı. Kabin memuru birkaç sıra geri yürüdü ama kontrolü bırakmadı. Adam cinsel içerikli film izletmeye yeniden başladı. Kız hasta görünüyordu. Adamın yanından alınarak annesinin yanına yerleştirilen kız ağlamaya başladı.
Uçuş ekipleri ne yazık ki cinsel taciz ve saldırı suçlarına karşı yeterli donanıma sahip değil. Ekip olarak, havada cinsel tacizi nasıl ele alacakları konusunda hala belirli direktifler yok. Havadaki en büyük sorun bu. Rapor etmekten başka bir şey yapamıyorlar. Bu yüzden Air India’nın geçenlerde başlattığı uygulama umut verici oldu.
Uçuş esnasında cinsel saldırı sayısını önemli ölçüde azaltmak için özellikle neye ihtiyaç duyulduğunu söylemek zor, ancak işe kapsamlı ekip eğitimi ve daha güçlü mevzuatla başlamalı.
Air India Sorunu Nasıl Çözdü?
Genel Müdür Meenakshi Malik, “Bir ulusal havayolu olarak kadın yolcularımızın konforunu artırmak bizim sorumluluğumuzdur. Bizimle seyahat eden yalnız kadın yolcu sayısı yüksek. Bu nedenle onlar için özel koltuklar ayıracağız.“ demişti.
Geçtiğimiz günlerde Air India yetkilileri, iç hatlar, kısa mesafe ve uluslararası uçuşlarda uçakların üçüncü sırasındaki 6 koltuğun yalnız seyahat eden kadın yolculara ayrılacağını belirtmiş ve uygulamaya koymuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir