featured

UÇAK BİLET FİYATLARI DEĞERLENDİRİLİYOR !

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, son günlerde uçak bilet fiyatlarında meydana gelen artışlar konusunda BRT’de açıklamalarda bulundu.
Bakan Ataoğlu, iki firmanın devre dışı kalması ile bu sorunun arttığına dikkati çekerek, THY ve Pegasus ile seferlerin artırılması için istişareler başlattıklarını anlattı.
Ataoğlu, uçuş slotlarının Türkiye’de ilgili daire tarafından verildiğini anımsatarak, ilgili izinlerin verilmesi halinde söz konusu şirketlerin ilave sefer yapacağını açıkladı.
Turizm ve Çevre Bakan Ataoğlu, Perşembe sabahı Bayrak Radyosu’nda “45 Dakika” programına katılarak ülke turizmini değerlendirdi ve soruları yanıtladı.
KKTC’nin tanınmasına yönelik gerek Türkiye’de, gerekse üçüncü ülkelerdeki fuarlara katıldıklarını anımsatan Bakan Ataoğlu, ülke tanıtımı için Türkiye’nin 10 ilinde tanıtım etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.
İnşaat sektörü, eğitim, işadamları ve tüm paydaşlarla birlikte bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini açıklayan Bakan Ataoğlu, Türkiye’de başlatılan 10 ildeki tanıtım etkinlikleri çerçevesinde bir sonraki durağın Gaziantep olacağını açıkladı.
Geçtiğimiz hafta İngiltere’de tanıtım etkinliği yaptıklarını anımsatan Bakan Ataoğlu, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler’in Kıbrıs’tan koptuğunun görülmesi üzerine onları yeniden ülkelerine bağlamak amacıyla Londra’da etkinlik düzenlenmesine karar verildiğini anlattı.
Ataoğlu, “Londra’da hem ülkenin geneli ile ilgili bir tanıtım yaptık, hem de orada yaşayıp da ülkemize gelmeyenlere bir alternatif yaratılmasını sağladık. Londra’daki etkinliğe ilgi yoğundu ve Cumartesi gününden itibaren orada inşaat sektörü ciddi çalışmalar yaptı”dedi.
Ülkeye gelen turist sayısından memnun olduklarını ancak, kış turizminin daha hareketli geçmesi için de bir takım çalışmalar yaptıklarını anlatan Ataoğlu, turist sayısında geçmiş yıllara oranla yüzde 30 bir atış yaşandığına dikkati çekti.
Bakan Ataoğlu, gelen turistlerin Ada’nın bir ucundan diğer ucuna gezdirdiklerini ve her gün bu turistler için 30 otobüsün ayrıldığını açıkladı.
Bakan Ataoğlu, müzelerin personel eksikliği nedeniyle istenilen şekilde hizmet veremediğine de değinerek,yine de geçmiş yılllara oranla müzelerin daha iyi çalıştığını söyledi.
Otellerin yatak sayısının artırılmasının şart olduğunu ifade eden Ataoğlu, “Ülkeye turist getirilmesi amacıyla başlattığımız çalışmalarımız nedeniyle var olan yatak sayısı yeterli olmayacak. Bu nedenle otellerin yenilenmesini ve yenilerin yapılmasını önerdik” dedi.
5 yıldızlı otellerin yüzde yüz oranında doluluk yaşadığına dikkati çeken Ataoğlu, otelleri yapan firmalarla görüşmeler yaptıklarını ve inşaatı devam eden otellerin yaz sezonunda hizmete açılmasını istediklerini belirtti.
Otel yapımı için verilen araziler konusunda da ciddi yaptırımlar planladıklarını ifade eden Bakan Ataoğlu, “Otel yapımı için veridiğimiz yerlerin ülkeye kazandırılması önemlidir. Yatırımı yapılmayan yerlerin, yatırım ihaleleri iptal edilecek ve bu yerler için yeni ihaleler açılacak. Biz kimsenin yerinin elinden alınmasını istemiyoruz ama, alınan yerlerin atıl durumda kalmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Bafra turizm bölgesinde yaşanan sıkıntıların ortadan kalkması için oradaki turizm alanlarının tümünün doldurulup faaliyete geçmesi gerektiğini ifade eden Ataoğlu, orada yaşanan sıkıntıların yeni otellerin inşaatlarının tamamlanması ile sona ereceğine inanç belirtti.
Ataoğlu, bölgeye yeni eğlence mekanları yapılması halinde, gelen turistlerin “tesis şehirden uzak” endişesini de ortadan kaldıracağını söyledi.
Bafra’nın bir cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Ataoğlu, önümüzdeki günlerde bu konuda alınan kararların kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.
Son günlerde uçak biletlerinde meydana gelen ciddi fiyat artışlarına da değinen Bakan Ataoğlu, iki firmanın devre dışı kalması ile bu sorunun arttığına dikkati çekerek, THY ve Pegasus ile seferlerin artırılması için istişareler başlattıklarını anlattı.
Bakan Ataoğlu, uçuş slotlarının Türkiye’de ilgili daire tarafından verildiğini anımsatarak, ilgili izinlerin verilmesi halinde söz konusu şirketlerin ilave sefer yapacağını açıkladı.
Fiyatlar konusunda acentelerle görüşmeler yaptıklarını belirten Bakan Ataoğlu, ortaya çıkacak ortak bir görüşle hem vatandaşlara hem de ülkeye gelen turistlere daha kolay uçuş sağlanacağını belirtti.
Çevre Dairesi’nin çevre temizliği konusunda ciddi cezai yaptırım uygulaması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Ataoğlu, Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yapılan toplantılardan sonra 2016-17 eğitim yılındaki müfredata çevre dersi konulduğunu anlattı.
Ülkedeki piknik alanlarını halka yakışır hale getirmek için bir takım girişimler yaptıklarını anlatan Ataoğlu, bazı kişilerin şikayeti ile açılan piknik alanlarının yeniden kapandığını ve kapanan piknik alanlarının şu anda pislik içerisinde olduğunu anlattı.(brtk)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir