featured

Turizmciler, THY'nin parka çektiği uçakları istiyor!

Turizmciler, THY’nin parka çektiği 30 uçakla ucuz havayolu taktikleriyle tüm Avrupa başkentlerinden her gün tarifeli seferler koyabileceğini düşünüyor. Onelli Turizm’den Hüseyin Aydın, THY’nin bu uçakları TÜRSAB, tanıtım vakıfları, belediyeler, ticaret odaları, otelcilerin oluşturacağı bir birliğe kiraya verebileceği önerisi yaptı.
Türk Hava Yolları, 30 Ekim’de başlayan kış sezonunda, talebin düştüğü 5’i iç, 17’si de dış hat toplam olmak üzere 22 noktaya seferlerini iptal ederken, filodaki 30 uçağı da park pozisyonuna aldı. Turizmciler ise ulusal havayolumuzun kendi uçakları park halinde yatarken yabancı tur operatörlerinin uçak kiralayıp, riske girip turist getirmesini beklemenin boşa olacağını savunuyor.
Onelli Turizm’den Hüseyin Aydın, Easy jet, Ryan Air, Air Berlin vb. gibi havayollarının 9 Euro’dan başlayan fiyatlarla tüm Avrupa başkentlerinden milyonlarca turisti İspanya, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan ve Fransa sahillerine taşıdığını aktararak şunları söyledi: “Avrupa’da insanlar İbiza, Mayorka, Barcelona, Roma, Atina, Rodos ve Kanarya adaları vb. gibi turist çekim merkezlerine 2-3 saatlik uçuşla 9-49 Euro arası fiyatlarla ulaşılabilirken 4-5 saat uçuş süreleri olan Türkiye’ye 250-300 Euro gibi biletlerle İstanbul aktarmalı turist beklemek saflıktır.”
THY’nin İzmir, Bodrum, Dalaman ve Antalya’ya ucuz havayolları taktiğiyle 19-49-69-89 Euro gibi fiyatlarla tüm Avrupa başkentlerinden, en azından 15 Mart – 15 Kasım tarihleri arasında hergün tarifeli seferler koyabileceğini savunan Hüseyin Aydın, bunun hem çok büyük ses getirecek reklam olacağını, hem de Türkiye’ye gelmek isteyen milyonlarca münferit müşterinin de uçak bileti bulabileceğini belirtti.
Hüseyin Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Airbnb, Booking.com, Hotels.com, Tripadvisor vb. gibi sadece oda satan web portallarından milyonlarca turist Türkiye’ye tur operatörleri sadece uçak bileti satmadığı, otelle birlikte uçağı paket halinde satmak istediği için gelemiyor. Sadece Airbnb 2016 yılında 36 milyon oda–geceleme satmış. Bu siteden Türkiye’de bir ev-oda-apart kiralamak isteyen müşteri olsa dahi direkt uçak olmadığı için Türkiye’de herhangi bir sahil şehrine gelemiyor. Dünyanın en büyük seyahat sitesi Booking.com’un sattığı oda sayısının Airbnb’den 3-4 misli olduğu düşünülürse; çantasını alıp bir acentaya bağlı olmadan münferit olarak gelmek isteyen milyonlarca turisti de, park halinde uçak yatırarak elimizle diğer ülkelere kaçırıyoruz.”
THY’nin park halindeki uçaklarının TÜRSAB, tanıtım vakıfları, belediyeler, ticaret odaları, otelcilerin oluşturacağı bir birliğe kiraya verebilleceğini öne süren Hüseyin Aydın, bunun turizme umut olabileceğini savundu. Aydın, “Bir anda 30 uçakla 19 Euro’dan başlayan fiyatlarla yapılacak bir bilet satış kampanyası 10 milyonlarca Euro’luk reklam kampanyasına eşdeğer olacaktır. 10-20 Euro gibi rakamların dahi önemli olduğu turizm piyasasında THY gibi Avrupa’nın defalarca en iyi havayolu seçilmiş şirketiyle uçmak istemenin avantajıyla beklenmedik satış rakamlarınada ulaşılabilir.” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 7 sene önce

    Bazı zibidiler seviniyor niye kış mevsiminde bazı seferleri iptal etmiş adı üzerinde Türk hava yolları .

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    Iyi olmuş dahada düşer isalah

    Cevapla
    • 7 sene önce

      İŞTE BU ZİHNİYET YÜZÜNDEN BU ÜLKE BU HALDE
      MÜMKÜNSE MEMNUN OLACAĞINIZ BİR ÜLKEYE GİDİNİZ VE TÜRKİYE’YE TEKRAR DÖNMEYİNİZ.

      Cevapla
  3. 7 sene önce

    Nerde o kafa THY isbilenlerinde (isbilmeyenlerinde)
    Malesef THY Avrupa gibi bir pazari degerlendiremiyor.
    Avrupanin nereyse tüm sehirlerinden sadece Istanbula ucuyor.
    Direk Antalya yok
    Ankara yok
    Izmir yok
    Dalaman ve Bodruma direk sefer hic olmadi
    Thy makamlarini isgal eden vasifsizlar oldugu sürece 1 degil 2 milyar bile zarar eder. Cünkü asiri sayida asalak var.

    Cevapla
  4. Ucaklari yatirmak yerine Antalya ya base acilsaydi, simdi deli para kazaniliyordu. Yazik zaten cogu antalyada yatiyor ucaklarin, yazik etmeyin acin bi base Antalya ya, gorun yolcu sayisindaki artisi. Eldeki firsat degerlendirilmiyor.

    Cevapla