featured

THY'DEN ARNAVUTLUK HAVAYOLLARI PROJESİNE DESTEK

Türk Hava Yolları (THY), Arnavutluk havayolları projesinin hayata geçirilmesine destek olacak. Arnavutluk havayolları projesinin tanıtımı, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın da katılımıyla başkent Tiran’daki Başbakanlık binasında yapıldı.
Başbakan Rama, burada yaptığı açıklamada, bu havayolu şirketinin sektörde yeni bir çağ açacağını belirterek, Arnavutluk havayolları projesinin hayata geçirilmesine destek olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti. Şirketin ilk seferinin bu yıl içinde gerçekleşebileceğini söyleyen Rama, “Hedefimiz Arnavutluk havayollarının kurulması için çalışmaktı.
Bugünkü toplantımızda da projenin tamamlanmasına doğru gittiğimizi gördük. İlk uçuşların bu yıl içinde gerçekleşeceğinden umutluyuz.” dedi. Tiran’daki Rahibe Teresa Havaalanı’nı kastederek eski hükümetin yaptığı imtiyaz anlaşmasını eleştiren Rama, Arnavut vatandaşların düşük maliyetli havayolu şirketlerinin pazara girmesini zorlaştıran bu anlaşmadan kaynaklı fiyatlardan memnun olmadığını ifade etti.
Rama, Avlonya’daki havaalanının açılması ve Saranda’da turistik havaalanı inşa edilmesinin, sektördeki durumu normalleştireceği değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı da havayolu projesinin hayata geçirilmesi için fizibilite çalışmaları aşamasında olduklarını ifade ederek, hem havaalanı hem de uçuşlarda Arnavut yolculara hizmetin kalitesini artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Aycı, bu yeni havayolu şirketinin tüm uçuş noktalarında Arnavut yolculara büyük destek sağlayacağını sözlerine ekledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir