featured

THY Uçağında Kokpiti Yumrukladılar

THY’nin bu gün 12.10’da kalkması gereken Sivas-İstanbul TK 2659 sefer sayılı uçağı saat 22.40’ta havalanabildi. Bu duruma sinirlenen yolcular kokpit kapısını yumrukladılar.

Sivas’tan İstanbul Atatürk Havalimanı’na uçuş yapması beklenen TK 2659 sefer sayılı THY uçağı, yolcuları saatinde aldı. Bir süre bekledikten sonra yolculara kar yağışı nedeni ile hava muhalefetinden dolayı uçağın gecikmeli kalkacağı belirtildi. Yolcular saat 15.00’e kadar uçak içerisinde bekletildikten sonra indirildi. Bir süre sonra uçağın kalkış yapacağı belirtilerek yolcular yeniden uçağa davet edildi. Saat 16.00’da yolcular yeniden uçağa alındı. İddiaya göre saat 19.00’a kadar uçak yine havalanmadı. Yolcular arasında fenalık geçirenler olunca sağlık ekiplerinden yardım istendi. Ardından yolcular ikinci kez uçaktan indirildi.

Sinirlenen Yolcular Kokpit Kapısını Yumrukladı

İki kez uçağa binen ve saatlerce uçakta kalan yolculardan bir kısmının pilota tepki gösterip kokpiti yumrukladıkları iddia edildi. İddiaya göre uçağın pilotu Çağatay Şamil M.’nin de kendisini iyi hissetmediğini belirterek, sağlık ekiplerinden yardım istediği ifade edildi. Bağlantılı uçuş yapan yolcuların büyük bölümü, uçaklarını kaçırdıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Bazıları da biletlerini erteleyerek uçuştan vazgeçti.
Yolculardan Muhammet Şimşek ise, kendilerinin uçakta beklediği 7 saat boyunca 5 uçağın havalandığını belirterek, “Kule izin vermiş ama kaptan kendine güvenemiyormuş. Pisti temizlediler o kadar ama pilot güvenememiş kendine. İtiraz ettik, pilotu değiştirmelerini söyledik” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 5 sene önce

    Uçakta olsaydım kokpiti yumuruklayan maymunun suratını öyle bir dağıtırdım ki, altmış kere ameliyat olsa yine toparlayamazdı. kafasıza bak. hakkında işlem başlatılmalı.

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    hal böyleyken kaptanın yolcuyu tekrar uçağa alması yanlış.transit salonunda bekletmeliydiler.

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    bizim millet ucak kalksın düşeceksede zamanında kalksın diyor böle cahillik böyle aptallık yok amk

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    Pilot dogru olani yapmistir. Havacilik bikindigi uzere riskler uzerine kurulmadi ve risk analizlerine gore teknik bakimlar veya ucuslar veya operasyon yapilmiyor. Ne olursa olsun pilot dogru davrani sergilemistir. Hava durumu ne olursa, risk alarak tecrube kazanilmaz tabiki vicdane denilen ibareyi unutmaz isek.. sevgili yolcularimiza duyurulur ki burada ekiplerin ilk gorevi sizlerin guvenligi ve rahatligidir. Aksi dusunulmek icin bile siralamaya alinamaz tesekkurler.

    Cevapla
  5. 8 sene önce

    Bu cahil yolcular uçağın, hava şartlarının ve de kandi limitlerinin farkında olan bir pilotun ellerini hatta ayaklarını öpmeli..,
    Eğer işlerine gelmiyorsa da otobüse binsinler…

    Cevapla