featured

THY Otel Destek Ofisi Kapatıldı!

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı, Atatürk Havalimanı’nda uçuşların iptaline neden oldu.THY iptal olan seferlerinin yolcuları otellerde yer bulabilmek için yardım ofisinin önünde bekledi. Otellerde yer kalmaması üzerine THY OTEL DESK ofisi kapatıldı.
Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kötü hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda çok sayıda iptallere neden olurken çok sayıda yolcuda otellere yerleştirildi. İstanbul’daki otellerde yer kalmaması üzerine THY otel desk ofisi kapatıldı. Bu durum yolcuların tepkisini çekti.
“ALMANYA’DA 4 AY KAR YAĞIYOR BÖYLE REZİLLİK YOK”
Yolculardan Murat Gürcan şunları söyledi. ‘Sabah saat. 08.00’da Gaziantep’ten yola çıktık. Uçağımız beş saat ertelendi. Daha sonra buraya geldik. Bu arada da SEKİZ saat erteleme oldu. Sabah 03.55’ta uçağımızın kalkacağını söylediler bize acaba o da ertelenecek mi’ diye sorduk. Onu bilemeyeceğiz dediler. Beklemeniz lazım.Ne otel rezervasyonu yapabildiler ne sorularımıza cevap verdiler.Bilgi hattını arayın diyorlar .Orada da kimseye ulaşamıyoruz.Ortalıkta kaldık.Kimseye bilgi vermiyorlar.Almanya’da dört ay boyunca kar yağıyor hiç böyle bir rezillik yaşanmaz. Burada millet kaos içerisinde” diye konuştu.
“SADECE SANDWİCH KOLA”
Katar’da restoran müdürü Ukraynalı Milana Polisgev ise Tatil için Türkiye’ye geldim. Alış veriş yaptım. THY’larının verdiği hizmet ve organizasyon iyi değil bilete yüksek miktarda para ödedim.Ama karşılığını alamadım.Sandwich ve kola verdiler. Daha iyi bir hizmet beklerdim.Personel sağa sola yönlendiriyor.Organizasyon iyi değil. Buradaki hareketliliği anlıyorum.Bir otel hizmeti alamadımhizmet yetersiz sandwich ve kola vererek olmaz” dedi.
“THY’NİN SLOGANI AVRUPA’NIN EN İYİ HAVAYOLUYUZ”
Paris Üniversitesi’nde Profesör olan Andre Freum Bagajımı, Biletimi, Otelimi THY ile aldım. THY’nin bir sloganı var. ‘Avrupa’nın en iyi Havayoluyuz diyorlar. Sabah 5 uçağı var diyorlar. Açız. Yorgunuz. Bize yemek vermediler. Hava şartları nedeniyle gecikme var diyorlar. çocuk ve gençler var. Bize burada insan gibi davranmıyorlar. 6 saattir cam kenarında otel desk önünde bizi bekletiyorlar” ifade sinde bulundu.
Yolculardan Sadık Dilbaz ise bunun doğal bir afet olduğunu, dünyanın her yerinde olabileceğini ifade etti. THY’nin acil durum masası oluşturması gerektiğini belirten Dilbaz, ‘İnsanları böyle mağdur edilmez. Bir sistem içerisinde yol gösterilir ve mağduriyetleri giderilir. İnsanlar başı boş, nereye gideceğini bilmiyor. İnsanlar kaos halinde ilerliyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Otel yok, havalimanında betonun üzerinde yatacağız. Türk Hava Yolları’nın kurumsal olarak çözmesi gerekiyor. Acil durum çalışması yapması gerekiyor. Otele yönlendirme yok, nereye gideceğimizi söyleyen yok. Ne yapılacağı söylenmiyor. Saatlerce sıra bekliyorsunuz, insanlar perişan durumda” diye konuştu.
72 YAŞINDAYIM BANA SADECE OTURMAMI SÖYLEDİLER
Bir başka yolcu Kahire Üniversitesi Profesörü Sadi İsa şunları belirtti: “İstanbul’u seviyorum Kentinizi ve ülkenizi seviyorum. THY’den güzel şeyler duymak isterdim.Benim çocuklarım burada yaşıyor.Bana uçağınızı kaçırdınız dediler.72 yaşındayım.Ban sadece oturmak için git aşağıda otur dediler.Gerçekten doğru bir davranış değil” Almanya’ya gitmek için Ankara’dan Atatürk Havalimanı’na gelen Sultan Yılmaz, ‘THY seferleri iptal edildi. Buraya kadar zor gelebildik. Devamı getirilmedi, otellere yerleştirmediler. İşlemlerimiz hızlı ilerlemedi. Bagajlarımızda problemler yaşadık. Çok mağdur edildik. Otellere yerleştirilemedik. Maalesef şimdi oteller dolu diyorlar. Bize önerilen, havalimanında kalmamız. Ailecek havalimanında 2 gün kalmamız mümkün değil” dedi.
THY TARAFINDAN 2 BİN YOLCU OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ
THY’nin 2 bine yakın yolcuyu otellere yerleştirdiği öğrenildi. Alanda kalan yolculara ikram verildiği belirtilirken, yeni yıl akşamı olması nedeniyle otellerin kapasitelerinin dolmak üzere olduğu aktarıldı. Kalan yolcular için terminalde uygun salonların yolcular için hazırlandığı, battaniye yastık verileceği belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 sene önce

    THY çok daha iyi bir havayolu olabilir,personel alımında Adam kayırma ,işi beceremeyen fakat kendi yerlerini sağlamlaştırma konusunda becerikli olan işi iyi bilenin cesur ,rötarlar karşısında yolcu ile güzel iletişim kurabilen personelin değeri bilinmez .Birden fazla dil konuşan konuştuğu dillerin kendisine bile faydası olamayan ,personel oldukça İlker hep karışır

    Cevapla