featured

THY O KAPTANI İŞE İADE ET!

Bildiğiniz üzere,15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra THY, 211 çalışanın iş akitlerini cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajlarla  feshettiğini bildirmişti. Öyle ki, çalışanlar   ilişik kesme işlemleri için geldikleri, GİSAD binasında ilgili ünitelere bile çıkartılmamış ve danışmada bekletilmişlerdi . Zamanlama bakımından tartışmalı bir durum yaşanmıştı. Genel bakış açısı  FETÖ’cülerin THY’den temizlendiği yönündeydi. Bu düşünce, THY’nin yaptığı garip açıklama ile biraz daha güçlendi. THY’nin açıklamasında işten çıkartmalarla ilgili “verim ve performans, hizmetinden istifade edilememe, işletmesel gereklilikler ve FETÖ’ye müzahir olmak” gerekçeleri gösterilmişti. O tarihlerde  biz Airlinehaber olarak daha ihtiyatlı bir duruş sergiledik. Bize gelen bilgiler, FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayan birçok çalışanın bu torbanın içine konulduğunu gösteriyordu. Bunun üzerine THY’ye bir çağrı yaparak “Bu 211 kişiden kaçı FETÖ’cü?  Bu kişilerle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundunuz mu? Açıklayın. ” dedik. Aradan 7 ay geçti, THY’den tık yok !
Bugün size 211 kişiden biri olan Kpt. Plt. Ercüment Faik Demir’in başına gelenleri anlatacağım.
Kaptan Demir uzun yıllardan beri THY’de görev yapmış. İşten çıkartılana kadar hakkında hiç soruşturma açılmamış. Disiplin cezası almamış. Uçuş yetersizliği, teknik veya eğitim  başarısızlığı olmayan bir kaptanımız. Kısaca, bu kaptanı atmak istesen bir bahane bulmak mümkün değil. Ancak her şey 16 Temmuz günü ters yüz olmuş.
Bakın şimdi gelişmelere:
Ercüment Kaptan başarısız darbe girişiminin hemen ertesi günü, 16 Temmuz Cumartesi günü İstanbul-Londra-İstanbul seferini yapmak üzere meydana gelir.Ancak Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı uçak rötara girer.Kalkış için tüm hazırlıklar tamamlanır.Ancak saatlerdir bekleyen yolcuya bir açıklama yapılması gerekmektedir. Bunun üzerine Ercüment kaptanımız, kurumsal bir karar alındığını düşünerek İstanbul Operasyon Kontrol Merkezini (OCC) arayıp anons hakkında bilgi ister. OCC’den gelen talimat politik huzursuzluk nedenlidir. Zaten uçaktaki gecikme de sisteme IATA kodu olarak 89 P şeklinde girilmiştir. 89 P gecikme kodu “politik huzursuzluk” deyimine karşılık gelmektedir.
Kaptan, bu talimata uygun şekilde anonsu yapar ve İstanbul’dan sorunsuz bir şekilde kalkar. Londra’ya gecikmeli indikten sonra tekrar yolcu alır. Gecikmeli kalkış yapılacağı için, aynı anonsu tekrar yapar. Yapar yapmasına da, bir anda uçak karışır. Kabin Amiri telaşla kokpite gelir ve yapılan anonsun bazı yolcular tarafından tepkiyle karşılandığını söyler.Kaptan Demir, bu anonsu İstanbul’dan gelen talimata göre yaptığını belirtir. Sonradan öğrenir ki, business class ta bazı danışmanlar, üst düzey bürokratlar vardır. Uçak İstanbul’a indikten sonra bu devlet büyükleri Kaptanı THY yönetimine şikayet ederler. Tabii ki bu şikayetten çekinen yönetim, Ercüment Faik Demir’i, hazırlanan işten atılacaklar torbasına koydurtur ve olayın vuku bulmasından tam dört gün sonra SMS ile iş akdiniz feshedilmiş mesajı atılır
Şimdi olayın perde arkasına bakalım.
Kaptanı işinden eden “politik huzursuzluk” gerekçesinin nereden çıktığını irdeleyelim. THY Basın Müşaviri ve sözcüsü Yahya Üstün, 16 Temmuz Cumartesi günü öğle saatlerinde arka arkaya tweet atarak yolcuları bilgilendirmektedir. Bu tweetlerden birindeki ifade çok dikkat çekicidir: “16 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan politik huzursuzluk nedeniyle iptal olan seferlerimiz …” Diye başlamaktadır.
Nasıl İyi mi? Kaptan Demir’in uçakta yaptığı anonsun aynısı değil mi? Bakın, iki THY personeli aynı gerekçeyi söylüyor. Biri işten atılıyor, diğeri halen görevde. Üstelik, kaptanın anonsunu sadece uçaktaki 150-200 yolcu duyuyor, Yahya Beyin tweetini ise aralarında medya kuruluşlarının da bulunduğu yaklaşık 4000 takipçi okuyor.
İşin bir başka boyutu daha var.  Aslında bu tweetteki gerekçe Yahya Üstün’ün bireysel görüşü de değil. THY’nin kurumsal görüşünü ifade ediyor.
Demek ki, THY’miz 15 Temmuz olayını “politik huzursuzluk” olarak görüyormuş.
Sonrasını da anlatalım. Kaptan Demir işten çıkartıldıktan sonra Bakırköy iş Mahkemesine İşe İade Davası açıyor ve kazanıyor. THY de kararı İstinaf mahkemesine taşıyor. Şimdi ne olacak?
Yazık değil mi Ercüment kaptanın 30 yıllık emeğine? . Mahkeme kararı ortada. THY yönetimi şimdi ne yapacak dersiniz. İki alternatif var. Ya, Yahya bey her ne kadar davayı kazanmış olsa bile İstinaf mahkemesinden çıkan sonuç ne olursa olsun tazminatı verip işe geri almayacak, ya da mahkeme kararına uyarak Ercüment Kaptanı tekrar işe başlatacak.
Vicdanların rahatlaması için Ercüment kaptanın işe dönmesi lazım. İllaki birilerinin atılması şart ise en son düşünülecek kişi Ercüment kaptan olmalı. Çünkü kurallar neyse ona uymuş ve verilen emri harfiyen yerine getirmiştir.
Ancak vicdan yerine,yönetimdekilerin cüzdanı riskte ise verilecek ceza belli. Neyi kazanırsa kazansın verirsin tazminatını hadi güle -güle… Bakalım Vicdan mı Cüzdan mı kazanacak? THY’nin itiraz ettiği karar nasıl olsa istinaf mahkemesinde bu ay veya gelecek ay sonlanacaktır. Bakalım yargımız ne karar verecek ve THY yönetimi bu karara karşın hangi hamlesini yapacak.
Bekleyip görelim ve sizi bilgilendirelim.
 
İşte o Tweetler; 
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ yahya
 
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

53 Yorum

  1. 7 sene önce

    Takımışsınız bir 211 e ondan önce çıkarılanların hiçmi canı yok. Adalet mi varki ülkede thy de olsun. Bir pilotu işinden etsin bazı kanı bozuklar.sonra o pilot başka firmada iş bulsun ucağı ucursun eee hani yapamıyordu ne oldu. Demek mesele adamcılıkta torpilde. Varsa torpilin adamın istersen ucağı kır. Kimse atmaz seni atamaz. Sonra torpili olan başarılı pilot sen yapamadın başarısız pilot . Ah adalet dilerim belanızı Allah verir zaten veriyorda görüyor ge duyuyorum…

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    Sefa Bey
    Öncelikle dürüstce ve tarafsiz sekilde konuyu gündeme tasidiginiz icin tesekkür ediyorum.
    Bu ve benzeri durumda olan kaptanlar ve calisanlarin acilen bir kurum olusturularak ise baslamasi gerekiyor.
    Bugün okudum pilot alimi yapacakmi Thy, sen elindeki personeli at, küstür ve ilan ver personela alimi…

    Cevapla
  3. 7 sene önce

    Sefa Bey ozaman THY demezlermi bunlar fetöcüydü neden tazminat verdin, değildi neden çıkarttın? Bu işten çıkarılan personelin tazminat ve mahkemelerden kazanılan tazminat nekadar tuttu?Bu ispiyonaj ağının başı kim, yanlış ve taraflı ispiyonun bedelini nasıl ödeyecekler? Yorumlarda baş harfleri görevleri belli olan İspiyoncu 2 kaptan 1 pilot ve 1 müdürü tespit edip soruşturma açtınızmı?

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Normalde savcıların demesi lazım. Her durumda THY içinde suç işlemiş kişiler var. Ya iftira suçu işleyenler ceza almalı ya da kamufle etme, tazminat verme suçu işleyenler ama şu an hepsi görevde…

      Cevapla
  4. 7 sene önce

    Merhaba. Sefa bey, Emekli bir meslektaşınız olarak bu baskı döneminde cesaretiniz, kalemini kıran, ama satmayan tavrınız nedeniyle sizi kutluyorum. Gerek gazeteci arkadaşlarımdan aldığım bilgiler, gerekse yazılarınızda., ondan da ötesi iktidarın kendisinden olmayan her kesimi fetö, pkk, terörist olarak yaftaladığı bir dikta döneminde insanların ekmekleriyle oynanıyor. Bildiğim kadarıyla 211 pilottan sadece 2 si hakkında fetö soruşturması açıldı.Geri kalanı ya hiç siyasete bulaşmamış, ülkesini seven çalışanlar. Ama 15 Temmuz sonrası öyle bir algı yaratıldı ki, 211 fetöcü pilot işten atılmış zannettik. Benim Türkiye”nin gururu olabilecek bu şirketin ve dolayısıyla size bir iki sorum var;
    İşten çıkarılan pilotların en fazla aylık geliri ne kadat? İşten çıkarmalardan sonra yabancı uyruklu pilot alındı mı? Bunların aylık geliri ne kadar! Eğitimlerine kişi başı ne kadar harcandı? Şirketi zarar ettiren bu basiretsiz yöneticiler bu soruların yanıtını kamuoyuna vermelidir. Ve en kısa sürede komisyon kurulup, haksız yere işten atılan çalışanlar geri alınmalı, kamuoyundan açık ÖZÜR dilenmelidir. Ödünsüz haberciliğiniz için tekrar teşekkür ederim. Sevgiler.

    Cevapla
  5. 7 sene önce

    Okuduğum haberler ve gazeteci arkadaşlarımdan aldığım bilgilerden, yonetimin haksız yere adam attığı ve fetö, verimsizlik, performans diye algı olusturup siyasi linç yaptığını açıkça gördüm. Çok başarılıyız diyerek Türkiye”nin yüz akı şirketi 6.5 milyar lira zarara uğrattılar. Anladığım kadarıyla 211 pilottan sadece 2 si hakkında fetö soruşturması yapıldı. Peki işten çıkarılmalardan sonra kaç yeni ve yabancı pilot alındı? Bunlara işten attıkları pilotlardan daha az mı ücret ödeniyor? Her birine milyonlarca harcayıp eğittikleri tecrübeli pilotların yerine alınan yabancı uyruklu pilotların eğitimine ne kadar harcama yapıldı? Sefa bey yazılarınızı sürekli izliyorum. Bunda Eskişehirli olmam ve havacılığa merakım etken. Emekli bir meslektaş olarak, sizin gibi tarafsız, cesur çok az meslektaşımız kaldı. Tarafsızlığınız ve ödünsüz gazeteciliğiniz için teşekkür ederim.
    Dileğim, THY’nin bir komisyon kurup aklananların işe geri alınması.

    Cevapla
  6. 7 sene önce

    Sefa bey. Tarafsız tavrınız nedeniyle teşekkürler.

    Cevapla
  7. 7 sene önce

    THY kolluk kuvveti midir? Önce bunun cevabının verilmesi gerekir. Bir kaptan düşünün fedakarca THY’nin uçuş emniyetine zeval gelmesin, sekteye uğramasın diye mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca bildiği her şeyi uçan pilotlarına aktarıyor. Geçmişine baktığınızda hiç bir hatası yok. Ancak bir kaç kişinin şirketten yetenek nedeniyle çıkarılmasına vesile oluyor. Burada kesinlikle bir kasıt yok. Ama karşı tarafın bu kaptana karşı bir husumeti doğuyor. 15 Temmuz gibi bir fırsat doğuyor, kin ve nefret dolu olanlar ortaya çıkıyor. Sadece kısa dönemde olan değil yıllar öncesinden gelen kinler de kendini gösteriyor. Atılan iftira müthiş ve bundan THY gibi dev bir kuruluşun İnsan Kaynakları nemalanıyor. Sonuç ortada, kaptan işinden oluyor ama ne büyük bir iftira ile bir bilseniz. Beş aylık uğraştan sonra mahkeme karar veriyor İŞE İDESİNE. Bu bu geçen zaman içerisinde THY nin valiliğe yada her nereye yaptıysa şikayetini pasaportuna da el konuluyor. Kaptan haklı halen uğraşıyor. Mahkeme mahkeme dolaşıyor. Cumhuriyrt Baş Savcılığına (CBS) kendini rapor ediyor ama hiç bir suç vb bir şey bulunamıyor. Önceki mahkeme de aynı şekilde CBS’dan istemiş olduğu bilgi doğrultusunda işe iade kararını vermişti ama diğerleri de aynısını yapıyor, pasaportun iade edilebilmesi için. THY suçlama yapıyor ama hiç bir kanıtı, tanığı ve delili yok. Bu nasıl bir anlayıştır? Bunun daha ne kadar daha sürmesine müsaade edilecek? Buna dur diyecek olmalı. Sizlerin bu yaklaşımı yarası olmadığı halde canı yakılanlara merhem oluyor. Allah sizden ebeden razi olsun.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Examiner arkadaşım herkesin bir hesabı var Allah’ında bir hesabı var, bunlar çooook çarşaf yırtar, ölemez.

      Cevapla
  8. 7 sene önce

    Yazınız 10 numara 5 yıldız kim ne derse desin tahlil,tespit mükemmel.

    Cevapla
  9. Isletmesel gereklilik nedeni ile is akdi fesihi ne demektir bir ikci bilgi verebilir mi? Ustelik hain 15 temmuz saldirisi sonrasi ne yaptiginizin farkinda misiniz thy yoneticileri?

    Cevapla
  10. 7 sene önce

    Öncelikle herhangi bir müdahelem olmadan konuyu takip edip, araştırarak haber yapan Sayın Sefa İnan’a ve konu ile ilgili bildikleri veya duydukları ölçüde yorum yapan siz değerli okurlara teşekkür ederim.
    Hakkımda yapılmış bir habere yorum yapmanın etik olmadığını düşündüğümden, bu güne kadar yorum yapmaktan kaçındım. Ancak yanlış anlaşılmaların ortaya çıkmasını önlemek adına bu açıklamayı yapmanın gerekliliği ortaya çıkmıştır.
    Hepimizin bildiği üzere 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Ülkemiz FETÖ terör örgütüne biat etmiş bir grup teröristin hain kalkışma girişimi ile karşı karşıya kalmıştır.
    16 Temmuz sabahı IST-LHR-IST seferini yapmak üzere havaalanına geldim. Uçuşların yapılıp yapılamayacağı dahi belli değildi. Sonrasında bizim seferin icra edileceği bilgisini Operasyon Kontrol Merkezinden (OCC) alarak ekibimle birlikte uçağa geçtik. Gecikmeli olarak yolcu alımına başladık. Bir saaten fazla gecikmemiz vardı. Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal kimliği altında yolcularımız için ortak bir anons kararı aldığını düşünerek telsizden Operasyon Kontrol Merkezine yapılması gereken gecikme anonsu ile ilgili tavsiyelerinin ne olduğunu sordum. Aldığım cevap “Politik Kriz” nedeni ile anons yapabileceğim şeklindeydi. Bunun üzerine İstanbul kalkışı öncesinde yolcularımıza “Politik Kriz” sebebiyle geciktiğimiz anonsunu yaptım.
    Uçuşumuzun ilk sektörünü sorunsuz bir şekilde tamamladık. Ancak mevcut gecikme LHR-IST seferini de etkilemişti. Bu nedenle aynı anonsu dönüş sektörü içinde yaptım. Anonsun sonunda uçakta bulunan bazı yolcuların anonsa tepki gösterdikleri bilgisi kabin amirimiz tarafından bana bildirildi. Bende kendisine yapılan anonsun şirket talimatları doğrultusunda olduğu bilgisini tepki gösteren yolcularımıza söylemesini istedim. Sonrasında kalkış yaparak sorunsuz bir şekilde İstanbul’a indik.
    Bir kaç gün sonra İdari görevde bulunan bir kaptan arkadaşım tarafından arandım. Bana anons ile ilgili bir şikayet olduğunu söyledi. Bende kendisine kayıtları dinlenmesini, ikinci pilotumla konuşulmasını ve hatta kabin ekibimle konuşabileceğini söyledim. Daha sonrasında kendisi ile yapmış olduğum konuşmada olayın benim söylediğim şekilde geliştiğini tespit ettiklerini söyledi.
    Ancak tüm bunlara rağmen 22 Temmuz Cuma akşamüstü aldığım bir SMS ile İş Akdimin feshedildiğini öğrendim. 21 yıllık Türk Hava Yolları çalışma hayatım, savunmam dahi alınmadan bir SMS ile sona erdirilmişti.
    Sonuç olarak ortada yanlıs bir şey yoktu. Sefa beyin araştırmaları ile bulduğu Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Sayın Yahya Üstün de aynı açıklamayı twitter hesabı üzerinden aynı saatlerde yapmıştı. Bu açıklama Türk Hava Yolları tarafından alınmış bir karardı. Kaldı ki bu kararın yanlış olduğunu da düşünmüyorum. Cünkü havayolu şirketleri seferleri ile ilgili gecikme sebeplerini uluslararası havacılık sistemine IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) kodları ile girerler. Bu kodlara baktığımız zaman, mevcut durumu en iyi anlatan kod 89P (Politik Huzursuzluk)’dur.
    Ayrıca Türk Hava Yolları hain kalkışma girişimine karşı tavrını diğer mecralarda net olarak ortaya koymuş ve bu hain kalkışmanın kamuoyuna doğru bir şekilde anlatılması için bir çok ortamda girişimlerde bulunmuştur.
    Benim yaşamış olduğum bu talihsiz olayı yukarıdaki bilgiler ışığında sizlerle paylaşmak istedim.
    Bu vesile ile, hain kalkışma girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet , ailelerine sonsuz sabır ve yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler;.
    Okumak için göstermiş olduğunuz sabır ve anlayış için teşekkür ederim.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Faik Hocam 305 den bir amirim Protesto raporu alındığı malum gün görevdedir, hatta o uçtuğu ve yatı görevindeki bir yolcu mektubundan dololayı THY den teşekkür mektubu almıştır ancak Ne hikmetse yatı dönüşü rapor aldı denilerek iş akdi fesih oldu.Adalet birgün THY yönetimine lazım olacak.Saygılarımla

      Cevapla
  11. 7 sene önce

    sefa bey çok iyi insansınız çünkü temiz insanları bilgilendiriyor ve kötü insanların vicdansızlıklarını açığa çıkarıyorsunuz.
    işgal ettikleri makamları birilerine biat ederek alan ve varlıklarını bir başkalarına muhtaç olan zavallı köleler ile akla inanan namuslu hür bireylerin mücadelesi bu! ve bu mücadelede sizler büyük iş çıkartıyorsunuz.

    Cevapla
  12. 7 sene önce

    Kaptanin yaptigi anonsun tamamini verirseniz gercekten hakli mi haksiz yere mi atilmis daha iyi anlariz.
    Yanlis yonlendirme var. Tum yazi bosuna

    Cevapla
  13. Sefa bey o kadar yazılacak şey var kaptanın avukatlığını yapmayı mi seçtiniz. Personel lisansları askıya alındı şirket Sinav yapacak vs.. işten çıkarma oldu lisanslı insanlar çıkartıldı şuan lisanslı teknisyen aranıyor ilan açıldı. Bakim yetkisi düşmesiyle karşıya karşıya diye söylentiler var. Siz pilot avukatlığı yapıyorsunuz. Yakışmıyor.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Bu muhteşem yazıdan pilot avukatlığını mı çıkardınız!Yöneticilerinin Bilinç altında yatan Fetö işbirliği ile birlikte savcılığa bu çifte standartla ilgili somut belgeyi vermiş sadece bu bile yeterli değil mi?

      Cevapla
    • 7 sene önce

      Pardon ama Sefa bey hala tekniktemi çalışıyor. Sadece tekniğe yönelik yazımı yazmalı. Ayrıca teknikte dernek sendika falan yok mu.

      Cevapla
  14. 7 sene önce

    Ercument Faik Demir bu sirketteki en durust ve en dogru duzgun kaptanlardan bir tanesidir. Ancak ona karsi yillar oncesinde yangin ikazindan dolayi pist ortasinda yolcu tahliyesinden dolayi birsey yapamadiklari icin de bir kuyruk acilari vardi. Simdi firsat be firsat deyip intikam almislardir.
    Yaziklar olsun bu sirketi bu hale getirenlere…

    Cevapla
  15. 7 sene önce

    Ben size beklemeden ne olacağını söyleyeyim. İstinafı da kazanacak, THY temyize götürecek, onu da kazanacak, THY belirlenen 3-5 maaş ek tazminatı verip işe almayacak. Araya bir torpil girmezse olacak budur malesef.
    Bu arada yapılana epey de şaşıran olmuş, demek ki çarpıcı bir örnek. Herhangi bir anons da yapmadığı halde bir sürü insana aynı şey yapıldı. Yani şikayet filan da yok. O yüzden şikayeti yapanın unutması filan önemli değil. Tükürdüklerini yalamamak için bu zamana kadar direndiler. Bilal Ekşi yeni yönetici olarak el atabilirdi ama atmadı veya atamadı. Sonuçta bu durumda olan yöneticiler de var, haksızlıkları düzeltmek için onları da geri alması gerekir, peki yerlerine atanan adamları ne olacak? Araya kaynatıp gittiler işte…

    Cevapla
  16. 7 sene önce

    Bu haksızlık inşallah düzelecek..Koskoca THY böyle bir hatayı görmeli ve yıllarını bu şirkette geçirmiş başarılı bir kaptanı tekrar işe almalıdır..Kaptan kolay yetişmiyor….Yurt dışından yabancı kaptan alana kadar başarılı Türk evlatlarını kaybetmemeli..İnşallah yöneticilerde bu yazılanları okur ve zararın neresinden dönülürse kardır atasözünü uygularlar…

    Cevapla
  17. 7 sene önce

    Bu nasıl bir beyan böyle. Politik huzursuzluk hükümette olur veya hükümetle diğer siyasi partilerin fikir tartışması nedenli de olabilir. Resmen darbe girişimi yapılmış yüzlerce kişi şehit olmuş. bizim THY bunu politik huzursuzluk görmüş. Tamam neyse onu geçelim. Pilot emri yerine getirmişken biri şikayet etti diye işletmesel nedenler başlıklı genel bir suçlamanın içerisine nasıl koyarsınız. THY yi anlamak zor değil. Tüm yönetim siyasi telkinlerle orada masa kapmış oturuyor. Sikayeti yapan da aynı siyasi kanadın temsilcileri. Bence hemen tamam vekilim veya danışmanımız gereken hemen yapılacaktır diye apar topar atmışlardır. Olan olmuş ama bari işe iade alın. Size anonsu şikayet eden olayı unutmuştur bile. Vicdanınızın sesini dinleyin ve mahkeme geri döndürdü bizde geri aldık diyin. Aksi takdirde tazminat olarak thy kasasından çok para çıkacak.

    Cevapla
  18. 7 sene önce

    İlker Aycı ve Gökhan Dörtkol’un kankisi Yahya Üstün Fetö’cü değil!emri uygulayan kaptan Fetö’cü öyle mi?

    Cevapla
  19. 7 sene önce

    5×5 bir yazı.elinize sağlık

    Cevapla
  20. 7 sene önce

    15 Temmuzdan sonra THY ve THY Teknikte işten çıkarılanlar için diğer kurumlarda olduğu gibi komisyon kurulmalı ve tekrar kişi bazında değerlendirilmeli, emeklilik hakları iade edilmeli. Vatanı için canını verecek olan insanları Vatan haini gibi damgalamak doğru değil.

    Cevapla
  21. 7 sene önce

    15 temmuz olayinda birisine yalakalik yaparak biryerlde mevki sahibi olmus kisiler yada sadece sevmedigi icin giciklik olsun diye birilerini hic feto ile alakasi olmadi halde ispiyon eden karaktersiz birileri yuzunden cok ksiinin cani yandi. Bence bu ispiyonlari yapanlara ceza vermek lazim!! Sucu olmayan hayati geri verilen kisileri kim yalandan yere ispiyonladiysa onlara ceza kesilsin. Digerlerinin kafasina sikmak lazim kimki vatanima ihanet ettiyse

    Cevapla
    • 7 sene önce

      330 dan Kaptan E.G. F/O H.T idari memur K.G.

      Cevapla
    • 7 sene önce

      Kaptan G, Müdür G, Pilot T siz bunların eski mesleklerini araştırın ispiyonaj bunların fıtratında var.

      Cevapla
    • 7 sene önce

      Bizzat Başbakan ve diğer bazı hükümet, AKP yetkilileri tarafından bunun hukuki sonuçları olacağı ifade edildi ama pratikte durum öyle değil. Hiç bu yüzden hakkında dava açılanı, ceza alanı duyan var mı?

      Cevapla
  22. 7 sene önce

    15 temmuz olayı oldu hemen akabinde jet hızıyla askeri okullar kapandı, askeri hastaneler kamuya açıldı, isimleri değişti, askeriyeler şehir dışlarına taşındı, her yere 15 temmuz ismi verilmeye başlandı, insanlarımız bir anda demokrasi aşığı! oldular vs. Devletin başındakiler kandırıldık dediler ama kusura bakmasınlar durum hiç de öyle değil. Herkes kimin,neyin ne olduğunu,amaçlarını,gayelerini çok iyi biliyordu bunlar öyle uzun boylu bir şey yapamaz diyorlardı gördük ne olduğunu! Thy’deki fetocular , thy’de yıllardır her birimi,yeri ele geçirirken, elele ihaleleri,işleri,makamları,paraları paylaşılırken,insanları ayırırken,şunlar atılsın bunlar alınsın, şunlar şuraya atansın bunlar şu olsun vs derken, kendilerinden olmayanlara,eski personele mobbing yaparlarken secde kardeşleri akpliler ne yapıyordu oh olsun diyorlardı iş ne zaman ters tepti o zaman herşey değişti! Thy’nin yurtdışı müdürleri ve şefler, pazarlama satış,teknik,yer işletme,tgs,saw ve iga’daki eski thyliler, kargo’daki uzman,şef,müdürler,başkan yardımcıları,hakim,savcı,amir,vali vs çocukları,yeğenleri vs cirit atan kripto fetocuları temizlenmiyor yerine çoğu alakasız 211 kişi atılıyor! Fetocular yüzünden işten atılanlar neden geri alınmıyor? Haksızlıklara uğrayan bu arkadaşlar işe alınsınlar fetocular gitsinler bunu yapmak çok mu zor? Ya thy yönetimi de kripto fetocu o yüzden temizleyemiyorlar ya da fetocuların ellerinde bunlar aleyhine çok koz var ondan korkuyorlar ya da işin içinde başka şeyler var! Bunları devletin her kademesine,kurumuna,havalimanına,thy,tgs,iga,saw,teknik,şirkete vs sokanlar,makam,iş verip, ne yapsalar görmezden gelenler,ne istediniz de vermedik diyenler,açılım davasında kürt vatandaşlara hoş görünmek ve oylarını almak için iktidarca özelikle abdülkadir aksu ve hüseyin çelik zamanında bilhassa adalet,eğitim ve güvenlik kurumlarına sokulup hakim,savcı,öğretmen,polis,asker yapılan hdplileri sırf oy almak ve iktidarları devam etsin diye dolduranların ve sorgulamadan,etmeden sırf biat,para ve çıkar için bu zihniyete oy verenlerin hiç mi suçu yok ?

    Cevapla
  23. 7 sene önce

    Mahkeme kanalıyla dava açıp hakkıni arayan Demir Kaptan, olasılıkla Talpa’ya da başvurmuştur bence. Ayrıca farklı bir bakış açısıylafa, Demir Kaptan’in, Sefa Bey’e hakkını aramak için anlattığı olasılığıni düşünmek yerine,Sefa Bey’in de araştırmaci bir haberci olduğunu atlamamak gerek burda..Kaldi ki, Sefa Bey’e anlatacak olsa 6 ay beklemezdi diye düşünüyorum. Ben, işte tam da bu noktada, Sefa Bey’ in kalemine sağlık diyorum.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Tespitinize katılıyorum ve kişileri biraz daha düşünerek yorum yapmaya davet ediyorum.
      Kimse başına gelmeden bilemez; hiç bağı olmadığı halde, böyle hassas bir konunun içerisine çekilmeye çalışılan insanlar, arkalarını döndüklerinde kimseyi bulamıyor maalesef. Farzedelim ki Demir Kaptan aramadı Talpa’yı( arayıp aramadığını bilmiyoruz) Talpa’ nın bu olayın üzerine gidip kendi üyesine sahip çıkması gerekmez miydi?
      Ama malesef bunu sorgulayan yok. Sadece Talpa’ yı neden haberdar etmedi diyen çok…

      Cevapla
  24. 7 sene önce

    Benim anlamakta zorlandığım Faik kaptanın TALPA yı devreye sokmadan Sefa beye yapılan haksızlığı anlatması. TALPA ya iletip cevap alamadıysa o başka tabi.

    Cevapla
  25. Thy yönetiminde vicdan mı? Haha öyle bir işten çıkarılma yaşadık ki bize ne tazminat yolu bırakıldı nede bir kelime derdimizi anlatacak bir kapı, Allahınızdan bulun alınan bu ahlar size huzur vermesin.

    Cevapla
  26. 7 sene önce

    Emri veren Thy yönetimi
    Emri yerine getiren Ercüment Kaptan
    Emri veren Yöneticiler işlerinin başında
    Emre itaat eden Ercüment kaptan kovuldu
    Hangi listenin içerisinde?Maalesef Fetö Lstsi
    Peki 211 in içerisinde kaç Fetö’cü vardı?
    Diyelim ki 211 in 80 i Fetö’cü
    Peki bu Fetö’cülere(terörist) neden tazminat ödendi?
    Thy yöneticilerinin büyük çoğunluğu darbeden haberdarmıydı?
    Yönetici konumunda olan başkan ve müdürlerin büyük çoğunluğu işgal saatlerinde neden Thy de değildi?
    Kılla tüyle uğraşan güvenlik başkanlığından tek bir kişinin olmaması nasıl açıklanacak?

    Cevapla
    • 7 sene önce

      211 den mahkemeye verenlerden 24/25 Şubat dahil %93 kazandı ve işe iade aldı %7 sininde 1 aya kadar sonuçlanır ve haksızlığa sebeb olan THY yönetimine 211 maliyetı 2 milyon ₺.

      Cevapla
    • 7 sene önce

      Thy nin yönetim, XXX 80 tane bilmem kaç tane XXX diye yazman bile abesle iştigal kaçının kalbini içinde taşıyorsun belkide menfaati icabi düşmanlığından senin gibi yaklaşım gösterenler iftira attı kim bilir aurıca hiç bir delil kanıt olmadan kimse kimseyi ithm edemez

      Cevapla
      • 7 sene önce

        xxx’cisün galiba!karın ağrın boşuna değil..İki bakanın açıklaması emniyet müdürlerinin % yüze yakını xxx’ci.Bu oranlara yakın olan ordu ve yargı aynı durumda,yani xxx işgalinde.Thy de hiç xxx’ci yok sana göre.Son on yıldır neredeyse bu hainlerden olmayanlar makam alamıyordu bunu adını bildiğin gibi biliyorsun ama dedim ya karın ağrın var.

        Cevapla
  27. 7 sene önce

    Talpa nın yapması gereken savunmayı yapmışsınız. Tebrik ederim. Suçsuz yere çıkartılan o kadar çok kişi var ki.

    Cevapla
  28. 7 sene önce

    Yeter artık bu arkadaslar ne zamana kadar evlerinde issiz bekleyecekler.hakikaten biz sizlerin öncülük edip yönetimin bu işten atilanlar ile ilgili bir adım atmasını istiyoruz
    Devlet sektöründe tekrardan komisyonlar kurulup tekradar değerlendirip (buarada isten atma kriterlerini düşürerek ) işine geri döndü. Çok basit nedenlerden de atilanlar var.ne olur artık vicdanınıza elinizi koyun. Tekrar bir komisyon kurulsun. Bu anlamda havacılık dernekleri kendi misyonlarini unutup sessiz kaldı.bir bildiri dahi yayinlamadi.sendika zaten koltuğun arkasına geçti.siz neler yapılabilir yonetimle görüşülsun istiyoruz
    Saygılarımla

    Cevapla
  29. 7 sene önce

    Gerçek fetöcülerde kıs kıs gülerek işlerine devam etsin.

    Cevapla
  30. 7 sene önce

    Tebrikler Sefa bey,sizi boşuna sevmiyoruz:) doğruların yanında olan cesur ve tarafsız yazılarınızın devamını bekliyoruz.Sizden ricamız,İşgal girişimi saatlerinde Thy yöneticilerinin nerede olduklarını,güvenlik başkanlığından neden tek bir kişinin dahi olmadığını öğrenmek bu Kahraman milletin hakkı değil mi?Yahya Üstün’e gelince;Ne demek “politik iç huzursuzluk”bu mesaj onun bilinç altını açıklıyor bence.Sanki Fetö ile Devlet arasında küçük bir görüş farkı varmış gibi.. Bence Kaptan değil emri veren yönetim ve o uçaktaki bürokrat ve danışmanlar sorgulanmalı.Buram buram Fetö kokusu var bu işte

    Cevapla
  31. 7 sene önce

    safa bey harika bir yazi olmus tesekkurler 211 icinde , is hayati basarilarla dolu thynin yapi tasi kac kisi var bir bilseniz …

    Cevapla
  32. 7 sene önce

    Kaç kişinin canını yaktılar ama onların da Çan’ının yanacağı günler yakındır

    Cevapla
  33. 7 sene önce

    uçaktaki very important danışmanlar ülkede darbe olurken nereye gidiyorlarmış? Kaptanı belli ki Fetöcüler atmış işten. Geri alacaklarını zannetmiyorum.

    Cevapla
  34. Sefa Bey bu arkadaş atıldı doğru ama bu nedenle nasıl olabilir. Mahkemeye bile gerek yok göstersin bu mesajları anında işe başlar. TALPA nın haberi vardır sanırım. TALPA bu yanlışlığa el koymayacak da neye koyacak. Talpa da avukatlar var. Danışmanlar var. Diğer dernekler gibi değil ki. Güçlüler ve üyesinin arkasında durabilirler

    Cevapla
    • 7 sene önce

      kaptanim yere inin yere… nasil olabilir degil oldu..hak yendi … Thy ailesi icersinde isten atilan 211 kisinin cok büyük bir cogunlugu eski ve tecrübeli personelidi kokpittende 15 kaptan vardi, kabinden kac kisi var bilmiyoruz… daha ucus tarafinda 211 kisinin isten atildigini bile bilmeyen, sirkete o kadar ilgisiz kaptanlarimiz var…sozlerim drek size degil tum ucus camiasina lutfen biraz ilgi. Talpa olarak tum pilotlar bir grev yapmis olsaydi yada 305 kisi isten atildigi zaman elinizi tasin altina koysaydi belki bel kemigi olarak bu sirkette biraz söz sahibi olur aileyi bir arada tutardiniz. hadii 211 icin topluca bisiler yapin ? sus , vakti geldimi uçusa git bravoo bravoo

      Cevapla
      • 7 sene önce

        211 den THY İcra kurulu kararı ile idari sebeb ve ekonomik sebeble çıkarılan Ertesi gün THT Basın Müşavrliğiyinin bu sebeblere Fetöye Müzahir olma sözlü olarak eklemesiyle algı operasyonu yapmıştır.Ancak 211 den çıkarılanların hemen hemen hepsi mahkemeden işe iade aldı.THY nin tek yapması gereken bir kurul kurup kendini mahkemede aklayan personeli geri işe iade almasıdır.THY unutma adalet bir gün sanada lazım olacak.

        Cevapla
    • 7 sene önce

      Cpt com Talha biz pilotların hep arkasında ve bu pozisyondan çokta memnunlar.

      Cevapla
  35. 7 sene önce

    Yahya beyin soyadı ÜSTÜN…Yetmez mi?

    Cevapla
  36. 7 sene önce

    Çok fena yerden yakalamışsınız. Politik huzursuzluk ne ya. Kaç kişi öldü o politik huzursuzluk dediğiniz darbe girişiminde. Kaptan kesin işe alınacaktır. Atacaksanız Yahya beyi atarsınız. Koskoca thy sözcüsü ne dediyse Kaptan da onu der .

    Cevapla
    • 7 sene önce

      SEN SAF MISIN? KESİN İŞE ALINACAKTIR DERKEN. BUNLARDA VİCDAN OLSA ÖNCE YAHYA DENEN ÇOCUĞU İŞTEN ATARLARDI.

      Cevapla