featured

Teröristler Uçaksavar Sistemlerine Sahipler

Suriye’de ki terör gruplarının ellerinde olan silahlarla yolcu uçaklarına tehdit oluşturmaya başlamaları korkutucu bir hal aldı. Mısırda düşen uçağın teröristler tarafından düşürüldüğü yüzde 90 kesinleşti. Bu durumda teröristler artık sivil havacılık için de bölgede bir tehdit unsuru.
Suriye’nin Hama hava üssünün bir çalışanı, militanların 4,5 kilometre yükseklikteki hava araçlarını vurabilen taşınabilir hava savunma sistemine sahip olduğunu söyledi.
Uçuşun güvenli olduğu minimum yüksekliğin 4,5 kilometre olduğunu ifade eden Suriyeli asker, “Pilotlarımız, sivil altyapının zarar görmemesi ve terörist tesislerin yok edilmesi için daha net vuruş yapabilmek amacıyla alçalmak zorunda kalıyor” diye konuştu.
Örnek olarak Hama bölgesinde 4 Kasım günü vurulan Suriye’ye ait MiG-24’ü gösteren kaynak, “Tehlikeli mesafeye inen uçak, militanların hava savunma sistemi tarafından vuruldu. Pilot yaralandığı ve militanların kontrolündeki bölge üzerinde bulunduğu için paraşütle atlamaktan çekindi. Ordunun kontrolündeki bölgeye kadar gelmeyi başardı” ifadelerini kullandı.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 sene önce

    Mig-24 diye bir uçak yok ki!?

    Cevapla