featured

TEREYAĞLI TAVUK MENÜSÜNDEN İĞNE ÇIKTI

Önüne gelen tereyağlı tavuğun içinde iğne olduğunu şikayet eden yolcu dava açıyor. Qantas, metal bir nesnenin uçak yemeğinde bulunmasının imkansız olduğunu savunmasına rağmen yolcu iddialı.
Queensland’daki Bribie Adası’ndan yaşaya 51 yaşındaki Ben Sabeto, Yeni Güney Galler Bölge Mahkemesinde tazminat davası açtı.
Avukatların iddia beyannamesine göre; 2016 yılı 19 Aralık günü QF553 sefer sayılı Qantas uçağının 29B koltuğunda oturan Sabeto’nun önüne bezelyeli tavuk geldi. Ağzına yemekten alan adam dilinin ucunda keskin bir acı hissetti ve ağzındakileri çıkardı. Peçeteyi incelemeye başladığında, ağzından çıkan kanı ve hipodermik iğnenin ucunu gördü. Kabin ekibine haber verildikten sonra, purser gelerek peçeteyi fotoğrafladı. Kendisi ile irtibata geçileceği belirtildi.
Ben’e başka bir yemek teklif ettiler ve bir şişe şarap ikram ettiler.
Aradan geçen süre zarfında kimse aramadı. Avukatına göre; durum hem Sivil Havacılık kapsamında hem de yaralanma dolayısı ile Avustralya Tüketici Kanununa göre hasar içeriyor.
Qantas sözcüsü, uçaktaki ekibin raporlarına ve ikram tedarikçisinin soruşturmasına dayanarak, iddiayı reddettiklerini ve Sabeto ile temas halinde olduklarını söyledi.
Sözcü; Qantas yemeklerinin, uçaklara yüklenmeden önce metal dedektörler tarafından iki kez tarandığını, yemek için kullanılan makinelerin test edildiğini ve normal şekilde çalıştığını belirtti. Böylece Qantas!a ait catering şirketi olan Snap Fresh ikinci davalı olarak seçildi. İddiaların yanıtlanabilmesi için önlerinde 28 günlük bir süre var.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir